Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Νέα επέλαση του χιονιά – Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Νέα επέλαση του χιονιά – Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Έπειτα από μια μικρή «ανάσα» καλοκαιρίας, ο χιονιάς επιστρέφει δριμύτερος στη χώρα, με τσουχτερό κρύο και πυκνή χιονόπτωση ακόμα και στα πεδινά από το βράδυ της Κυριακής 4 Ιανουαρίου.

Στα «λευκά» θα ντυθεί η Αττική τα επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς αναμένουμε, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, έντονη χιονόπτωση στο νομό, ενώ νιφάδες θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Χιονισμένα θα είναι τα Θεοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πυκνό χιόνι σε Σποράδες, Εύβοια, σε ανατολική Στερεά Ελλάδα, κυρίωςστη Βοιωτία, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, καθώς και στην Κρήτη.

Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αλλά θα είναι πιο έντονο από εκείνο των ημερών της Πρωτοχρονιάς.

Η επέλαση του χιονιά στην Αττική

2217107

Βροχή στα πεδινά με χιονόνερο και χιόνι από το απόγευμα στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα και στα νότια παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση μέσα στην ημέρα και θα φτάσει στο κέντρο στους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα, ενώ ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό, με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα.

Από το μεσημέρι της Τρίτης αναμένουμε νέα σημαντική έξαρση των φαινόμενων με τις χιονοπτώσεις να έχουν κατά περιόδους και έντονο χαρακτήρα.
Την Πέμπτη ,όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία , ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, ως προς τα φαινόμενα αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση για Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

Στα κεντρικά και νότια τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες. χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.

Βόρειοι άνεμοι 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 (μείον 4) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένης με σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια όπου στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
Θερμοκρασία: Από -3 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βόρειας Κρήτης. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές στα νότια. Από το απόγευμα θα χιονίσει στα βορειότερα νησιά.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 2 έως 6 και στα νότια από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

2218108

Βελτίωση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στον νομό Γρεβενών, στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στον νομό Καστοριάς η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18o χλμ. έως το 28ο χλμ. Στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Στον νομό Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Στον νομό Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας– Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ο χλμ. έως το 30ο χλμ. Στο υπόλοιπο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

 Κρήτη: Μποτιλιάρισμα στο δρόμο… για τα χιόνια!

xionia-kriti-ena

Πολλοί ήταν εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες ανηφόρισαν προς τα Ανώγεια με σκοπό… να δουν «άσπρη μέρα», αφού το ορεινό χωριό έχει ντυθεί στα «λευκά»! Ωστόσο, ειδικά την Κυριακή, πλήθος κόσμου θέλησε να παίξει χιονοπόλεμο, να φτιάξει χιονάνθρωπο και να απολαύσει το, πρωτόγνωρο για τα πεδινά της Κρήτης, θέαμα του χιονισμένου τοπίου.

Η περιοχή των Ανωγείων, θύμισε κέντρο πόλης σε ώρα αιχμής, αφού εκατοντάδες αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς τον Ψηλορείτη, προκάλεσαν μποτιλιάρισμα κοντά στη Ζώμινθο.

Το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα στα Δερβενοχώρια

1508560 1554832728095925 6359211740863654500 n

«Βούλιαξαν» από το χιόνι τα Δερβενοχώρια. Ο χιονιάς επισκέφθηκε την περιοχή παραμονές Πρωτοχρονιάς, με το χιόνι να φτάνει τα 2 μέτρα.

Φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά

2211307

Σε συνολική λειτουργία είναι τα Χ.Κ. 3-5 Πηγαδιών, Καιμάκτσαλαν, Πισοδερίου, Πηλίου, Βιτσίου και Μαινάλου. Σε μερική λειτουργία τα Χ.Κ. Παρνασσού, Καρπενησίου, Ελατοχώρι και Φαλακρό. Οι άνεμοι επηρεάζουν τη Βασιλίτσα και το Χ.Κ. Καλαβρύτων και το Ανήλιο. Το Σέλι παραμένει κλειστό.

 

Πηγή: newsbomb.gr