Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Ό,τι μάθαμε για το sex το 2014!
Ό,τι μάθαμε για το sex το 2014!

Ό,τι μάθαμε για το sex το 2014!

Υπάρχει το σημείο G; Ποιες είναι οι φυσιολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις; Υπάρχει ο κολπικός οργασμός;

Δείτε τι μάθαμε για το sex το 2014!

Οι φυσιολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις

Τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη που όρισε τις επιστημονικά τις σεξουαλικές αποκλίσεις. Όπως σχολιάζεται στη μελέτη αυτή, η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό, αλλά μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς.

Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν, όχι μία, αλλά δύο φορές ξεχωριστές επιστημονικές ομάδες Γάλλων και Ιταλών ερευνητών. Ωστόσο, οι δύο ερευνητικές ομάδες διαφώνησαν μεταξύ τους ως το αν παίζει ρόλο η κλειτορίδα ή όχι στην εμφάνιση του οργασμού, οπότε το θέμα δεν θεωρείται λήξαν.

Ούτε σημείο G υπάρχει

Μάταια αναζητούν το μαγικό σημείο οι άντρες G, υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες. Αφού εξέτασαν όλες τις δημοσιευμένες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σημείο αυτό δεν υπάρχει και ότι η υπέρτατη σεξουαλική ηδονή στις γυναίκες σχετίζεται με ολόκληρη περιοχή των γεννητικών οργάνων που αποκαλείται κλειτουρηθροκολπικό σύμπλεγμα.

Τα μήλα είναι αφροδισιακά για τις γυναίκες

Περιέχουν μία ουσία που λέγεται φλοριζίνη και συσχετίζεται με την σεξουαλική λειτουργικότητα των γυναικών. Μάλιστα, όσο περισσότερα μήλα έτρωγε ομάδα εθελοντριών, τόσο το καλύτερο!

Το πορνό συρρικνώνει τον ανδρικό εγκέφαλο

Νέα μελέτη αποκάλυπτε πως όσοι βλέπουν συστηματικά πορνό παρουσιάζουν συρρίκνωση του εγκεφάλου τους και «μουδιάζουν» τις αντιδράσεις τους στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Τελικά φαίνεται ότι το πορνό σκοτώνει το σεξ.

Το σεξ κάνει καλό στη μνήμη

Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μέριλαντ στις ΗΠΑ και της Κονκούκ, στη Σεούλ, δημοσίευσαν μελέτες που έδειξαν ότι το σεξ στη μέση ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και καταπολεμά το χρόνιο στρες, ωφελώντας έτσι τη μνήμη.


Πηγή: onmed.gr