Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

O «Λύκος της Γουόλ Στριτ» έχει κάτι να πει για το Bitcoin

Όλοι έχετε ακούσει μέχρι τώρα για το Bitcoin, καθώς μονοπωλεί πια τις οικονομικές συζητήσεις για την ανεπανάληπτη άνοδό του, τον μυστηριώδη δημιουργό του και ό,τι περιστρέφεται γύρω του.

Θέση στην κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάρει και ο Jordan Belfort, τον οποίο ξέρουμε ως τον άνθρωπο γύρω από τον οποίο βασίστηκε ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», ο οποίος σε συνέντευξή του στους «Financial Times» αποκάλεσε το Bitcoin «μια τεράστια, γιγαντιαία απάτη που θα σκάσει στο πρόσωπο τόσων πολλών ανθρώπων».

Αυτή κι αν είναι δήλωση από κάποιον που δήλωσε ένοχος για χρηματιστηριακή απάτη! Και συνεχίζει: «Πιθανότατα, το 85% των ανθρώπων εκεί έξω δεν έχουν κακές προθέσεις, το πρόβλημα είναι όμως πως αν το 5% ή το 10% προσπαθούν να σε εξαπατήσουν, αυτή είναι μια γαμ… καταστροφή».

Γιατί αντίθετα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που ελέγχεται από κρατικούς και άλλους φορείς, το Βitcoin δεν προσφέρει καμία ασφάλεια, έκθετο καθώς είναι επιπλέον και στους χάκερ. «Όλοι, ακόμα και η γιαγιά τους, θέλουν να το αποκτήσουν τώρα. Δεν λέω πως υπάρχει κάτι κακό στην ιδέα των κρυπτονομισμάτων … Είναι οι άνθρωποι που θα αναμειχθούν και θα νοθεύσουν την ιδέα».

Και ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ» ξέρει καλά από απάτες…

localStorage.clear();


Πηγή