Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

O Τσίπρας κλείνει τώρα το μάτι και στους αρνητές απογραφής -Όσα έγιναν στην Κοζάνη | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολούθησα προσεκτικά όσα έγιναν στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη.

Δεν θα σταθώ στους έξαλλους χαρακτηρισμούς κατά Μητσοτάκη «ανικανότητα, κυνισμός, έγκλημα, Μωυσής, Ποντίφικας». Στην αντιπολίτευση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τραγικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, λογικό να βρίζει τον αντίπαλο, είναι μια δουλειά που την ξέρει καλά.

Επίσης, δεν θα σχολιάσω όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη για την «πράσινη ανάπτυξη με λιγνίτη». Δεν είμαι ειδικός, αλλά καταλαβαίνω ότι τα ορυκτά και η πράσινη ανάπτυξη είναι δύο ασύμβατα πράγματα. Πιθανόν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συγκεράσει τα δύο μέτωπα ανάμεσα στους «λιγνιτο-ΣΥΡΙΖΑ», που δεν θέλουν να ακούνε για πράσινη ενέργεια, και τους ΣΥΡΙΖΟ-οικολόγους, που σκοτώνονται με τους πρώτους, έγινε, λοιπόν, γλωσσοπλάστης.

Στάθηκα περισσότερο σε όσα επανέλαβε στην Κοζάνη για το εμβόλιο. Μίλησε για «τιμωρητικό εμβολιασμό των 60 και άνω» -επιμένοντας, κατά τη γνώμη μου, να κλείνει το μάτι στους αρνητές, να ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά στους «ψεκ». Διότι αν αποκαλείς το εμβόλιο «τιμωρία», δεν ενθαρρύνεις κάποιον να το κάνει, μην τρελαθούμε! Αποκάλεσε, επίσης, «αυταρχισμό και παλινωδία» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Και διατύπωσε ένα ακατανόητο επιχείρημα, ότι δήθεν οι πλούσιοι μπορούν να πληρώσουν 100 ευρώ για να γλιτώσουν το εμβόλιο. Δηλαδή, οι πλούσιοι μπορούν να πεθάνουν από κορωνοϊό, ενώ οι φτωχοί που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι;

Τι ρωτάω, θα μου πείτε… Οι αντιφάσεις είναι τόσο εξόφθαλμες που πραγματικά δεν βγάζεις άκρη. Παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε με την εξαγορά των πιτσιρικάδων, και αντιπρότεινε εξαγορά των μεγαλύτερων. Τώρα που μπήκε το πρόστιμο των 100 ευρώ, το θεωρεί εξοντωτικό και διαφωνεί με την υποχρεωτικότητα στους εξήντα και άνω. Παλιότερα, ωστόσο, είχε προτείνει υποχρεωτικότητα στο στράτευμα και στην αστυνομία. Πριν από αυτό, ήταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολίου στους υγειονομικούς, αλλά διαφωνούσε με την αναστολή εργασίας όσων γιατρών και νοσοκόμων δεν εμβολιάστηκαν. Προτείνει, αν καταλαβαίνω, υποχρεωτικότητα στους ενστόλους, αλλά χωρίς αναστολή εργασίας ούτε πρόστιμο.

Αλλά τότε, τι είδους υποχρεωτικότητα είναι αυτή; Εδώ μπαίνει η περιβόητη «προαιρετική υποχρεωτικότητα» που εφηύραν στον ΣΥΡΙΖΑ, επί πανδημίας. Κάτι σαν την πράσινη ανάπτυξη του λιγνίτη…

Δεν παρέλειψε ο κ. Τσίπρας να αναπτύξει και το επιχείρημα ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν ισχύουν» και «τα ΜΜΕ είναι πληρωμένα» (δύο εργαλεία της Δημοκρατίας τα σμπαράλιασε σε λίγες φράσεις). «Ποιος πιστεύει σήμερα αυτά που λένε τα μεγάλα κανάλια και οι γνωστοί τηλεπαρουσιαστές; Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι από εκεί εκπέμπεται προπαγάνδα. Και έχουν απαξιωθεί», είπε -παρότι στους ίδιους παρουσιαστές απευθύνεται όταν θέλει να δώσει συνέντευξη. Δεν έδειξε να τον νοιάζει καθόλου αν με αυτά τα λόγια κλονίζει το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην ελευθερία του λόγου. Ούτε αν πρόκειται για ασύμβατες κουβέντες που ακούγονται από κόμμα τού οποίου πρώην υπουργός παραπέμφθηκε πρόσφατα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για τα ΣΥΡΙΖΑ channel με βοσκοτόπια και ολιγάρχες!

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, για να καταδείξει ότι «ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στην κυβέρνηση», είπε το απίστευτο: «Ούτε απογραφή δεν μπορεί να γίνει. Μέχρι και αρνητές της απογραφής δημιουργήθηκαν. Και είναι λογικό, θα πω εγώ, να υπάρχει αυτή η κρίση εμπιστοσύνης. Όταν ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που σπάει τα μέτρα τα οποία ο ίδιος νομοθετεί κι όταν όλοι οι άλλοι κάναμε καραντίνα αυτός γλεντοκοπούσε κι έκανε βόλτες στην Πάρνηθα, δημιουργείται ένα χάσμα, μια ρωγμή εμπιστοσύνης».

Να, λοιπόν, που μετά το κλείσιμο ματιού στους ανεμβολίαστους αλλά και στους αντιεμβολιαστές, ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί τώρα και τους αρνητές απογραφής. Αντί, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί μια απαραίτητη διαδικασία του κράτους, την απογραφή πληθυσμού, αντί να νουθετήσει όσους πολίτες παραλογίζονται ότι δήθεν θα τους πάρουν τα παιδιά ή θα τους εμβολιάσουν με το ζόρι, αν απογραφούν, ουσιαστικά τους δίνει άλλοθι απαλλάσσοντάς τους από την ατομική ευθύνη και ανοίγοντας ρωγμές στο ευνομούμενο κράτος.

Και, ο κ. Τσίπρας κατέληξε σε ένα μακάβριο συμπέρασμα, σαν να ευχόταν να γίνει πραγματικότητα: «Είτε εμβολιαστούν όλοι με έναν μαγικό τρόπο, είτε όχι, τους επόμενους δύο μήνες, που θα είναι και το πικ της πανδημίας, οι προβλέψεις των ειδικών για κρούσματα και νεκρούς θα επιβεβαιωθούν». Ανατριχιαστικό.


Πηγή