Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ο καιρός σήμερα, 2 Ιανουαρίου

Ο καιρός σήμερα, 2 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο αναμένουμε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις βραδινές κυρίως ώρες στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της κεντρικής και δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ και από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Στα ηπειρωτικά κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες θα επικρατεί παγετός, ενώ σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -5 έως 7 στη βόρεια Ελλάδα, 0 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, -3 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 13 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από τα βορειοανατολικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιάδες με τάση ενίσχυσης. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας.