Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μιλάει για την κατάθλιψη - Η ταινία που τον σημάδεψε - VIDEO

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μιλάει για την κατάθλιψη – Η ταινία που τον σημάδεψε

Η κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις. Είτε είσαι 16. Είτε είσαι 63. Και ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς στον πλανήτη, ο Ρόμπιν Γουιλιαμς το απέδειξε περίτρανα. Και το τίμημα ήταν σκληρό. Η ίδια του η ζωή.
Τον περασμένο Οκτώβριο σε μια συζήτηση που συμμετείχε ο Γουίλιαμς ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται για μια από τις ωραιότερες και σ.σ. τις πιο υποτιμημένες ταινίες του, το: “What Dreams May Come”.

Η ταινία επικεντρώνεται στον θάνατο, στην απώλεια, στην κατάθλιψη, στην αυτοκτονία και στο τι συμβαίνει όταν εγκαταλείπουμε τα εγκόσμια.
Είπε λοιπόν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς τι τον δίδαξε αυτή η ταινία:

“Αυτό που έμαθα είναι ότι κάθε λεπτό στην ζωή μας είναι πολύτιμο. Ότι δεν πρέπει να χάνεις την ουσία των σχέσεών σου με αυτούς που αγαπάς. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες ταινίες που έχω κάνει σε όλη μου την καριέρα. Κάθε μέρα ήταν μια κόλαση αφου η ταινία είχε να κάνει με τον θάνατο και με το να βρίσκεσαι στην κυριολοξία στην κόλαση. Όταν είδα την ταινία, αισθάνθηκα ότι ήταν τόσο όμορφα γυρισμένη αλλά απογοητεύθηκα από το τέλος της. Υπήρξε ένα διαφορετικό τέλος από αυτό που έβαλαν τελικά και το είχαμε γυρίσει και νομίζω ότι θα ήταν πιο αληθοφανές. Είχε να κάνει με την μετενσάρκωση, δηλαδή ότι το ζευγάρι της ιστορίας θα συναντιόταν ξανά στο μέλλον. Η ταινία τελικά τελείωσε με δυο μωρά που γεννήθηκαν ταυτόχρονα το ένα στην Βομβάη και το άλλο στις ΗΠΑ και μετά έπεσαν οι τίτλοι τέλους”.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μίλησε πέρυσι και στο αμερικανικό δημόσιο ραδιόφωνο για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.
Είπε:

“Ερμηνεύω τους ρόλους μου με μανία; Ναι. Είμαι σε υπερδιέγερση όλη την ώρα; Όχι. Είμαι θλιμένος; Ω! Ναι! Με παίρνει από κάτω; Ω! Ναι! Δεν έχω διαγνωσθεί με κλινική κατάθλιψη. ¨Οχι, όχι. Με παίρνει από κάτω όπως τους περισσότερους από εμάς μερικές φορές”.

Λίγα λόγια για το “What Dreams May Come”

Ενας μεγάλος έρωτας μεταξύ ενός γιατρού και μιας ζωγράφου γεννιέται στην Ελβετία. Το ζευγάρι παντρεύεται και κάνει 2 παιδιά. Όμως η ζωή δεν είναι καλή μαζί τους. Τα παιδιά τους σκοτώνονται σε τροχαίο. Η γυναίκα παθαίνει νευρικό κλονισμό και θέλει να χωρίσουν. Όμως τελικά τα καταφέρνουν να ορθοποδήσουν.
Την ημέρα που αποφασίζουν να μην χωρίσουν εκείνος σκοτώνεται σε τροχαίο. Μη γνωρίζοντας ότι έχει πεθάνει και ότι δεν μπορεί να τον δει και να τον ακούσει κανείς, ο πρωταγωνιστής περιπλανιέται στη Γη. Βλέπει την γυναίκα του να υποφέρει και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της παρά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να της προκαλέσει μεγαλύτερο πόνο. Όταν το καταλαβαίνει αυτό αποφασίζει να μην συνεχίσει.
Ξυπναει στον Παράδεισο και μαθαίνει ότι όλα γύρω του μπορεί να τα ελέγξει μόνο με την φαντασία του. Ενας τεράστιος πίνακας ζωγραφικής είναι ο Παράδεισος και όλα αλλάζουν σχήμα και μορφή. Στον Παράδεισο συναντά την κόρη του και γίνεται έξαλλος όταν μαθαίνει ότι εκείνοι που αυτοκτονούν στη Γη πηγαίνουν στην Κόλαση.

Η γυναίκα του αποφασίζει να αυτοκτονήσει και εκείνος το μαθαίνει και αποφασίζει να πάει να την σώσει από την Κόλαση.

Στο ταξίδι του προς την Κόλαση συναντά και τον γιο του ο οποίος δεν είναι άλλος από τον “Αγγελο” που ειναι δίπλα του από την αρχή που βρέθηκε στον Παράδεισο.

Η Κόλαση είναι σκοτεινή και άσχημη και η Κόλαση είναι ότι η γυναίκα του δεν τον αναγνωρίζει. Εκείνος αποφασίζει να εγκαταλείψει τον Παράδεισο και να μείνει μαζί της στην Κόλαση και όταν της το λέει εκείνη θυμάται…

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΙΝΙΑ




 

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση