Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πέντε συμβουλές για να γίνετε καλύτερη σύζυγος

Πέντε συμβουλές για να γίνετε καλύτερη σύζυγος

Κανείς δεν είπε ότι το να είστε μια καλή σύζυγος είναι εύκολο υπόθεση, ακόμη και αν έχετε έναν σχεδόν τέλειο σύζυγο.

Και αυτό επειδή μια καλή σύζυγος θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά, να κρατάει τον ρομαντισμό στη σχέση, να είναι η καλύτερη φίλη του συζύγου της αλλά και να διατηρεί τη δική της ταυτότητα. Αν θέλετε να μάθετε πώς θα πετύχετε όλα αυτά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!

Όταν πάει κάτι στραβά, μιλήστε

«Συνήθως τα κράταγα για τον εαυτό αυτά που πίστευα ότι ο άντρας μου δεν μπορεί να διορθώσει και δεν τα συζήταγα» λέει η 31χρονη Kelly η οποία παντρεύτηκε πριν από περίπου 6 χρόνια. Όμως αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα. Σκεφτείτε το. Κανένας σύζυγος δεν μπορεί να «διαβάζει» μυαλό και είναι λογικό να απορούν αν βλέπουν πεσμένη τη διάθεση σας. Δείξτε του λοιπόν τα αισθήματά σας και πείτε του ότι θα θέλατε να σας ακούσει. Το να μοιράζεστε και μόνο τις έννοιες σας και να ξέρετε ότι έχετε ένα «επιπλέον αυτί» που μπορεί να ακούσει το πρόβλημά σας είναι από μόνο του παρηγορητικό.

Πιο συχνά φιλάκια

«Η γυναίκα μου μου δίνει ένα φιλάκι για αντίο ακόμα κι όταν είναι να πάει τον σκύλο βόλτα» λέει ο 36χρονος Tod ο οποίος παντρεύτηκε πριν έναν χρόνο. Είναι ωραίο να υπάρχουν αυτές οι μικρές υπενθυμίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας που δηλώνουν ότι είστε κάτι παραπάνω από δύο συγκάτοικοι. Άλλωστε συμφωνεί και η επιστήμη καθώς μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε τα φιλιά βοηθούν ιδίως τις γυναίκες να διατηρούν την αγάπη στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Θέλετε να τα κάνετε με τον τρόπο σας; Κάντε τα με τον τρόπο σας.

“Ήμουνα πολύ τακτική με ό,τι είχε να κάνει με το σπίτι μας» λέει η 34χρονη Cassie. “Όλα έπρεπε να είναι πολύ καθαρά και να είναι διακοσμημένο με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και ήθελα και ο σύζυγός μου να κάνει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι προσέθετα άγχος στον γάμο μας. Τώρα, αν κάτι με ενοχλεί πραγματικά, θα το ξανακάνω με τον τρόπο μου χωρίς να του γκρινιάξω. Εκείνος το παρατηρεί και επειδή προσπαθεί την επόμενη φορά το κάνει πάντα καλύτερα.»
Αυτό είναι άλλωστε και μια έξυπνη στρατηγική!

Ζητήστε «εξωτερική βοήθεια»

«Και εγώ και ο σύζυγός μου δουλεύουμε πολύ με αποτέλεσμα στο σπίτι να επικρατεί συνεχώς ένα χάος» λέει η 32χρονη Jen που παντρεύτηκε πριν από δύο χρόνια. «Τσακωνόμασταν συνεχώς γι’ αυτό μέχρι που προσλάβαμε μία οικιακή βοηθό. Είναι εκπληκτικό! Τώρα η κοπέλα έρχεται δυο φορές της εβδομάδα στο σπίτι μας και οι τσακωμοί μας έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ», εξομολογείται η ίδια.
«Για μένα, αυτό είναι θετικό για το γάμο μας και είμαι διατεθειμένη να κόψω άλλες πολυτέλειες αν δούμε ότι στο μέλλον επιβαρύνει τον προϋπολογισμό μας», συμπληρώνει. Εάν αντιμετωπίζετε κι εσείς παρόμοιο θέμα στο σπίτι σας, δεν έχετε παρά να κάνετε το ίδιο!

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι κάποια πράγματα πάνω του σας ενοχλούν

«Ο μπαμπάς μου με συμβούλευε στην εργένική μου ζωή να έχω τα μάτια μου ανοιχτά και στον γάμο μου να τα έχω κλειστά», λέει η 33χρονη Mandy η οποία παντρεύτηκε πριν από έξι χρόνια.
«Συνειδητοποιώ πόσο δίκιο είχε και είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ όταν με ενοχλούν οι συνήθειες του άντρα μου. Όπως μερικές φορές όταν ανάβει τα φώτα στο σπίτι ενώ είναι μέρα και το θεωρώ τρελό. Στη συνέχεια όμως σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να κάνω θέμα κάτι τόσο μικρό και καλύτερα είναι να το αφήσω» προσθέτει.
Αν κάτι σας ενοχλεί πραγματικά ή επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας εννοείται ότι πρέπει να το πείτε, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι η αποδοχή για τα μικρά πράγματα θα κάνουν το γάμο σας να κυλήσει πιο ομαλά.

Πηγή: baby.gr