Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες

Το 2014 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες. Αεροπλάνα εξαφανίστηκαν, άλλα έπεσαν, η γενική εντύπωση ήταν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Βέβαια, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Το 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγράφηκε ιστορικό χαμηλό για ατυχήματα σε πτήσεις, μόνο 1 ανά 1,3 εκατομμύρια πτήσεις. Από την άλλη κάποια από αυτά στοίχισαν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Τα στοιχεία που δίνει κάθε χρόνο η AirlineRatings.com περιλαμβάνουν και τις πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες με κριτήριο φυσικά το πόσα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε αεροπλάνα τους την προηγούμενη χρονιά.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η αυστραλιανή Qantas και έπονται οι Air New Zealand, Cathay Pacific, British Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa, και Singapore Airlines.

Στις χαμηλού κόστους η κατάταξη έχει ως εξής: Aer Lingus, Alaska Airlines, Icelandair, Jetstar, Jetblue, Kulula.com, Monarch Airlines, Thomas Cook, TUI Fly, και Westjet.

Οι εταιρείες που βρίσκονται στον πάτο του βαρελιού, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια είναι: Nepal’s Tara Air, Agni Air, Nepal Airlines, Kazakhstan’s SCAT Airlines και Afghanistan’s Kam Air. Με εξαίρεση την Agni Air, όλες οι υπόλοιπες έχουν απαγορευτικό για πτήσεις εντός της Ε.Ε.

Πηγή: newsbomb.gr