Κυριακή , 18 Σεπτέμβριος 2022
Η πιο διάσημη άγνωστη τραγουδίστρια των ‘90s

Η πιο διάσημη άγνωστη τραγουδίστρια των ‘90s

H Martha Wash είναι η φωνή πίσω από το κλασικό πια «It’s Raining Men»

Η Martha Wash είναι μάλλον η πιο διάσημη άγνωστη τραγουδίστρια των ‘90s: μια gospel αοιδός που απέκτησε φήμη όταν σχημάτισε το ντίσκο-ποπ ντουέτο των Weather Girls και ηχογράφησε ένα από τα κλασικά πλέον «It’s Raining Men».

Η 60χρονη σήμερα τραγουδίστρια, γεννήθηκε σε οικογένεια ευσεβών Χριστιανών, ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με το τραγούδι σε ηλικία μόλις τριών ετών μιμούμενη γκόσπελ τραγουδιστές όπως οι Mahalia Jackson και Clara Ward
«Η μητέρα μου και εγώ καθαρίζαμε το σπίτι και ακούγαμε τραγουδιστές της γκόσπελ», αναφέρει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Rolling Stones. Το πρώτο της κοινό, ήταν το κοινό που επισκεπτόταν την εκκλησία όπου τραγουδούσε. Μια δραστηριότητα που της πρόσφερε ένα από τα λίγα καταφύγια από τον σταθερό εκφοβισμό που δεχόταν για το βάρος της.

Αφού υπηρέτησε για χρόνια τα γκόσπελ, άρχισε να παίρνει ιδιαίτερα μαθήματα από έναν δάσκαλο της όπερας, και άρχισε να αναπτύσσει ένα φωνητικό ύφος που βασίστηκε σε αυτές τις μελέτες.

Το 1974, όταν η τραγουδίστρια πήγε σε μια συναυλία από τον μουσικό της φανκ και σόουλ Billy Preston, γοητεύτηκε από το ταλέντο και το εύρος της φωνής του. Δυο χρόνια αργότερα, η 21χρονη τότε Martha έκανε δεύτερη φωνή στον διάσημο τραγουδιστή της ντίσκο, Sylvester.

Το 1981 ο στιχουργός Paul Jabara έγραψε ένα κομμάτι που από τη πρώτη στιγμή πίστεψε ότι θα γινόταν τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, καμία από τις διάσημες φίλες του δεν ήθελε να το «ακουμπήσουν». Η Diana Ross είπε όχι όπως και η Cher. Η Barbra Streisand το προσπέρασε επίσης όχι όμως και η Wash. Ηταν το περίφημο «It’s Raining Men»… Το τραγούδι πούλησε έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μιας και έγινε αυτομάτως χιτ κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Grammy.

Στην πλούσια καριέρα της μπορεί να μην απέκτησε τη φήμη της Donna Summer ή της Diana Ross, αλλά η γεννημένη στο Σαν Φρανσίσκο τραγουδίστρια έδωσε στο κοινό επιτυχίες όπως τα «It’s Raining Men», «Gonna Make You Sweat» και «Strike It Up».

Πηγή: newsbeast.gr