Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Προδιαγραφές για τις ζώνες ασφαλείας στα σχολικά

Προδιαγραφές για τις ζώνες ασφαλείας στα σχολικά

Τι αναφέρει απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών

Τις προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων και αγκιρώσεων ζωνών/καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία, για τις κατηγορίες νηπίων και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου, ενώ προσθέτει και νέα κατηγορία καθισμάτων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, προβλέπεται η χρήση μεικτών λεωφορείων, δηλαδή η δυνατότητα υπό προϋποθέσεις μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ταυτόχρονα. Η παραπάνω απόφαση, μετά τη δημοσίευσή της, θα σταλεί στην ΕΕ, προκειμένου να γίνει ευρωπαϊκός κανονισμός, δεδομένου ότι από την ΕΕ δεν έχουν προβλεφθεί αντίστοιχοι τεχνικοί κανόνες.

Οι ρυθμίσεις που υιοθετούνται με την απόφαση αυτή, εντάσσονται στις δράσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την οδική ασφάλεια, προάγοντας την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία και, παράλληλα, υιοθετώντας κανόνες για τη σωστή εκμετάλλευση των σχολικών λεωφορείων από τα ιδιωτικά σχολεία, με στόχο να μην αυξηθεί το κόστος της λειτουργίας τους και της μετακύλισης αυτού προς τους γονείς.

Πηγή: newsbeast.gr