Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Qatargate: Ο Τζόρτζι είχε τον έλεγχο δικτύου ευρωβουλευτών -Νέα στοιχεία εις βάρος της Καϊλή πριν απολογηθεί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το QatarGate και την εμπλοκή της Εύας Καΐλή στην υπόθεση.

Περίπου δύο ημέρες πριν από την ακροαματική διαδικασία της Εύας Καϊλή από το Δικαστικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, έρχονται νέα στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να καθορίσουν τις εξελίξεις και να διαμορφώσουν το τοπίο γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας (19/12), ο σύζυγος Φραντσέσκο Τζόρτζι φέρεται να ήλεγχε -υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι- ένα ευρύ δίκτυο ευρωβουλευτών, με σκοπό να επηρεάζουν τις ψηφοφορίες προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου.

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συμμετείχε σε αυτές τις ψηφοφορίες, ακόμη και όταν δεν ήταν μέλος των αντίστοιχων επιτροπών.

Δημητρακόπουλος: Διαψεύδει ότι η Καϊλή έχει καταθέσεις 20 εκατ. στον Παναμά -«Είναι πλαστογραφημένα έγγραφα»

Εύα Καϊλή -Πλησιάζει η ώρα της κρίσης: Την Πέμπτη η απολογία της για το QatarGate

Εύα Καΐλη: Νέα επιβαρυντικά στοιχεία που σχετίζονται με τη βαλίτσα με τα χρήματα

Την ίδια στιγμή, έχουν προκύψει νέα στοιχεία εις βάρος της, τα οποία προέρχονται από την έρευνα που σχετίζεται με τη βαλίτσα με τα χρήματα, με τα οποία πιάστηκε ο πατέρας της.

Σύμφωνα με τον εν Ελλάδι πληρεξούσιο δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η κυρία Καϊλή φέρεται να υποστήριξε στις βελγικές Αρχές ότι ενημερώθηκε την ίδια ημέρα για την ύπαρξη της βαλίτσας και έδωσε εντολή στον πατέρα της να την απομακρύνει από το σπίτι που κατοικούσε με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, προκειμένου να την παραδώσει στον αποδέκτη των χρημάτων, ωστόσο τον πρόλαβε η Αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βαλίτσα με την οποία βρέθηκε ανά χείρας ο πατέρας τής Εύας Καΐλή περιείχε και κάποια προσωπικά αντικείμενα της ευρωβουλευτού και του παιδιού της: Μπιμπερό, παιδικές τροφές, ένα ipad δικό της. Με αφορμή αυτή την εικόνα, αναμένεται να ερωτηθεί εάν σχεδίαζε να φυγαδεύσει το παιδί της με τον πατέρα της, και πώς βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της ίδιας και του παιδιού στη βαλίτσα με τα χρήματα. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιογράφο της La Reppublica, οι δικαστές δεν φαίνεται να έχουν πειστεί ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν πάει στο δικαστικό μέγαρο, αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες και ο Έλληνας δικηγόρος της Εύας Καΐλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος θα την επισκεφθεί στις φυλακές και μαζί θα προετοιμάσουν την απολογία της.


Πηγή