Δευτέρα , 25 Σεπτέμβριος 2023
«Συγγνώμη» για το πρόστιμο σε μονόχειρα ποδηλάτη

«Συγγνώμη» για το πρόστιμο σε μονόχειρα ποδηλάτη

Η υπόθεση προκάλεσε οργή στη Γερμανία

Συγνώμη ζήτησε σήμερα η γερμανική αστυνομία από έναν μονόχειρα ποδηλάτη αφού προηγουμένως τον είχε επιπλήξει και του επέβαλε πρόστιμο επειδή στο τιμόνι του ποδηλάτου του δεν υπήρχε φρένο στη δεξιά πλευρά, εκείνην δηλαδή από την οποία… του λείπει το χέρι.

Στα τέλη Μαρτίου ένας αστυνομικός, ακολουθώντας τυφλά τον νόμο, είχε επιβάλει πρόστιμο 25 ευρώ στον Μπογκντάν Ιονέσκου, έναν υπάλληλο θεάτρου που κατοικεί στην Κολωνία, επειδή το ποδήλατό του δεν ήταν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Αρνήθηκε μάλιστα να λάβει υπόψη του την αναπηρία του ποδηλάτη, ο οποίος είχε προσαρμόσει το όχημα, μεταφέροντας το φρένο από το δεξί στο αριστερό άκρο του τιμονιού ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί, καθώς δεν έχει δεξί χέρι.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την τοπική εφημερίδα Κέλνερ Στατ-Αντσάιγκερ και προκάλεσε οργή και θυμηδία. Ο Ιονέσκου χαρακτήρισε παραλογισμό την επιβολή προστίμου και κατήγγειλε ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος των αναπήρων.

«Η αστυνομία του ζήτησε συγγνώμη», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των αρχών, διευκρινίζοντας ότι θα του επιστραφούν και τα 25 ευρώ που πλήρωσε.

Ο Ιονέσκου φαίνεται ότι δεν κρατάει κακία στον αστυνομικό: «Είναι θαυμάσιο που αυτή η ιστορία τελειώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε στην εφημερίδα.

Πηγή: newsbeast.gr