Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
«Σκληροτράχηλος» ο αντικαταστάτης του Lada Niva

«Σκληροτράχηλος» ο αντικαταστάτης του Lada Niva

Με δύο teaser εικόνες οι GM και AvtoVAZ μάς προϊδεάζουν για το νέο concept

Στις 27 Αυγούστου στο Σαλόνι της Μόσχας θα κάνει πρεμιέρα το νέο crossover Chevrolet Niva Concept, που κατασκευάστηκε με τη συνεργασία της GM (Chevrolet) και της AvtoVAZ (Lada).

Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρωτότυπο SUV θα είναι στην ουσία ο αντικαταστάτης του παλιού Niva, που φαίνεται ότι διατηρεί τα έντονα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του (όπως η παλιά γενιά), αποκτώντας παράλληλα μια πιο σύγχρονη μορφή SUV.

Μάλιστα, από τις teaser φωτογραφίες διακρίνουμε τα μεγάλα off road ελαστικά, τους προβολείς οροφής και τα προστατευτικά των μπροστινών φώτων που τονίζουν τον «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα του νέου SUV.

Αναφορικά τώρα με το μηχανικό σύνολο του νέου Niva, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φέρει έναν κινητήρα 1,8 λτ., προερχόμενο από τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen), με απόδοση 136 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται και στους 4 τροχούς.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, το νέο Chevrolet Niva Concept θα μπει στην παραγωγή το Δεκέμβριο, χωρίς να διευκρινιστεί αν θα διατεθεί μόνο στη ρωσική αγορά.

Πηγή: autotriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση