Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Στην Αυστρία «ανεβαίνει» η παράσταση «Lysistrata project» του ΚΘΒΕ

Στην Αυστρία «ανεβαίνει» η παράσταση «Lysistrata project» του ΚΘΒΕ

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 στο κέντρο Art Carnuntum

Ο μύθος της Αριστοφάνειας Λυσιστράτης ιδωμένος μέσα από το πρίσμα των σύγχρονων μορφών του πολέμου και των συνεπειών του, είναι η βάση της δημιουργίας του «Lysistrata project» του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που παρουσιάστηκε πέρσι στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και φέτος (εμπλουτισμένη με κείμενο και στη Γερμανική γλώσσα) θα ταξιδέψει στην Αυστρία προκειμένου να παρουσιαστεί ως η εναρκτήρια παράσταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου «Art Carnuntum».

Η «παράσταση τσέπης, όπως χαρακτηρίζεται από τους ίδιους τους συντελεστές της, θα δοθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στο κέντρο Art Carnuntum (Αρτ Καρνούντουμ) που έχει την έδρα του στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Καρνούντουμ, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Βιέννης.

Την ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία της παράστασης έκανε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. Η “βασική ιδέα” είναι βεβαίως του Αριστοφάνη – γραμμένη στα 411 π.Χ. – κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, ενώ το σύγχρονο “project” μεταφέρει τη δράση στην καρδιά της Ευρώπης και οι γυναίκες είναι εκπρόσωποι των χωρών τις Μεσόγειου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση κι επιχειρούν να επιβάλουν ως “μέσο ειρήνης” την αφύπνιση των συνειδήσεων τους.

Τα σκηνικά και κοστούμια σχεδίασε η Σοφία Παπαδοπούλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Γιολάντα Μπαλαούρα (Λυσιστράτη), Λουκία Βασιλείου (Καλονίκη), Ιωάννα Παγιατάκη (Μυρίνη) και Μομώ Βλάχου (Λαμπιτό).

 

 

Πηγή: newsbeast.gr