Δευτέρα , 11 Δεκέμβριος 2023
Στο σκαμνί για ληστεία και βιασμό ηλικιωμένης

Στο σκαμνί για ληστεία και βιασμό ηλικιωμένης

Ξεκινά η δίκη 21χρονου στο Ηράκλειο

Η τραγική ιστορία του βιασμού και της ληστείας σε βάρος 78χρονης γυναίκας με κινητικά προβλήματα, από έναν 21χρονο, σε χωριό της Μεσαράς, εκδικάζεται σήμερα ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ηρακλείου.

Ο νεαρός από τον Μακρύ Γιαλό θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τις βαρύτατες αυτές πράξεις του βιασμού και της ληστείας. Το θύμα του όμως, δεν θα είναι παρούσα, αφού λίγο διάστημα μετά την θλιβερή περιπέτεια που έζησε, έφυγε από τη ζωή.

Με απειλή μαχαιριού

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 21χρονος, τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 2012, μπήκε στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας στο χωριό Πετροκεφάλι, απειλώντας την με μαχαίρι. Την ανάγκασε να του δώσει το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ. Δεν αρκέστηκε όμως στη ληστεία. Ο νεαρός κατηγορείται ότι την υποχρέωσε σε ασελγή πράξη.

Η εξιχνίαση

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές, 13 μήνες μετά το περιστατικό. Το γενετικό υλικό που είχε βρεθεί σε αντικείμενα στο σπίτι της 78χρονης, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα του εγκληματολογικού εργαστηρίου της Αθήνας, ανήκε στον 21χρονο. Ο νεαρός που συνελήφθη, και παραμένει προσωρινά κρατούμενος, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Πηγή: cretalive.gr