Σάββατο , 29 Φεβρουάριος 2020
Tο δαχτυλίδι που είναι φτιαγμένο μόνο από διαμάντι

Tο δαχτυλίδι που είναι φτιαγμένο μόνο από διαμάντι

Ποσό 256.250 δολαρίων κατέβαλε ανώνυμος αγοραστής σε δημοπρασία του Sotheby’s κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μαϊάμι 2018, τότε που πωλήθηκε διαμαντένιο δαχτυλίδι σε σχέδιο του παγκοσμίως φημισμένου ντιζάινερ Μαρκ Νιούσον (Mark Newson) και του απερχόμενου επικεφαλής σχεδιαστή της Apple Σερ Τζόνι Άιβ (Sir Jony Ive).

Το δαχτυλίδι θα κατασκευαζόταν από ένα ενιαίο διαμάντι και θα προσαρμοζόταν στις διαστάσεις που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του. Το δαχτυλίδι πλέον ολοκληρώθηκε. Συνιστά ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών, καθώς είναι το πρώτο εξ’ ολοκλήρου από διαμάντι δαχτυλίδι που μπορεί να φορεθεί, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Κόπηκε από μία και μόνη αδαμάντινη πέτρα, η οποία κατασκευάστηκε στην αμερικανική Diamond Foundry, με χρήση αντιδραστήρα πλάσματος και με μια επιστημονική διαδικασία για τη δημιουργία της αδαμάντινης πέτρας μέσω ελέγχου ατόμων. Μέσω αυτής της διαδικασίας επέτυχαν τη δημιουργία μιας αδαμάντινης πέτρας αρκετά μεγάλης ώστε να κοπεί το περίτεχνο δαχτυλίδι χωρίς να απαιτούνται μεταλλικά μέρη. Κατασκευάστηκε ειδικά για τον (RED), ένα οργανισμό αφοσιωμένο στην ενίσχυση της ευαισθησίας του κόσμου για το HIV/AIDS και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών για την αντιμετώπισή του.

Η δημοπρασία έγινε πέρυσι, στο πλαίσιο του τρίτου ετήσιου event της (RED). «Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δαχτυλίδι. Είναι ένα αντικείμενο απόλυτης ομορφιάς και βιωσιμότητας, το οποίο πρόκειται να σώσει ζωές. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Τζόνι, τον Μαρκ και την Diamond Foundry που πρόσφεραν εξαιρετικό ντιζάιν και τέχνη για να βοηθήσουν να δοθεί τέρμα στο AIDS» τόνισε η γενική διοικητική διευθύντρια του (RED) Τζένιφερ Λοτίτο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή