Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ταυτοποιήθηκε τρίτος Έλληνας νεκρός του Norman Atlantic

Ταυτοποιήθηκε τρίτος Έλληνας νεκρός του Norman Atlantic

Έντεκα πλέον τα θύματα από το ναυτικό δυστύχημα

Τους τρεις έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι νεκροί από το Norman Atlantic καθώς οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν με σήμα τους την Αθήνα ότι ταυτοποίησαν και τρίτο νεκρό Έλληνα από την ομάδα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, ταυτοποιήθηκε τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic.

Η ανακοίνωση:

«Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη».

Οι άλλοι δύο Έλληνες νεκροί είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος ενώ θρίλερ επικρατεί με την τύχη του Γιώργου Δούλη καθώς πλέον συγκαταλέγεται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το Λιμενικό έδωσε το λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς, μέχρι και τη χρονική στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον Πλοίαρχο του Norman Atlantic, αλλά και την αλληλογραφία για τη λίστα επιβαινόντων.

Νωρίτερα στο πλοίο Norman Atlantic εισήλθε ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr