Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Άρτα: Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκε νεκρό το βρέφος -Ηταν για ώρες μέσα στο ΙΧ [βίντεο]

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας, μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο βρισκόταν για αρκετές ώρες ξεχασμένο μέσα σε ΙΧ το πρωί της Τρίτης (9/5), στην Άρτα.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, εκεί που βρίσκεται όπως φαίνεται στο βίντεο το άσπρο αυτοκίνητο, ήταν παρκαρισμένο το ΙΧ του πατέρα που ξέχασε μέσω στο όχημα το 5,5 μηνών βρέφος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Άρτα: Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Λίγο μετά τις 7 το πρωί πάρκαρε το αυτοκίνητο του στο συγκεκριμένο σημείο. Μέσα όμως στο όχημα ξέχασε το κοριτσάκι, στο ειδικό του κάθισμα, και αυτός στη συνέχεια έφυγε, επιβιβάστηκε σε υπηρεσιακό όχημα της ΔΕΔΔΗΕ και κατευθύνθηκε προς την Λευκάδα.

Πέρασαν αρκετές ώρες, μέχρι που κατά τις δύο το μεσημέρι, η μητέρα πηγαίνει στο βρεφονηπιακό σταθμό για να παραλάβει το παιδί. Εκείνη έκπληκτη μαθαίνει, ότι το παιδί δεν ήρθε ποτέ εκεί και στην συνέχεια παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό της για να μάθει που βρίσκεται η κόρη του. Εκείνη τη στιγμή ο 37χρονος πατέρας καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και αμέσως οδηγεί για 40 λεπτά από τη Λευκάδα μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητό του. Ανοιγει το ΙΧ και βλέπει το παιδί να είναι μελανιασμένο και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Το παιδί βρισκόταν για περίπου 7μιση ώρες μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια μετέφεραν άμεσα το βρέφος στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη για μια ώρα περίπου για να το κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται ότι, στον 37χρονο πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αρτα: Η υψηλή θερμοκρασία έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητο

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, η υψηλή θερμοκρασία που σημειώθηκε χθες (9/5), σε συνδυασμό τον αίθριο καιρό, έκανε την κατάσταση μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου αποπνικτική για το 5,5 μηνών βρέφος.

Παράλληλα, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα πώς κανένας δεν είδε ή δεν άκουσε το κοριτσάκι που βρισκόταν μέσα στο ΙΧ, καθώς ο δρόμος που ήταν παρκαρισμένο το όχημα ήταν πολυσύχναστος και έχει καταστήματα και από τις δύο πλευρές του δρόμου, σε πολύ κοντινή απόσταση.

Αρτα: Η ΕΛ.ΑΣ. συλλέγει υλικό από κάμερες

Ανδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συλλέξουν υλικό καμερών από τα γύρω καταστήματα, ώστε να καταλάβουν πώς αυτός ο άνθρωπος ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για την Λευκάδα, μιλούσε με συναδέλφους του, για οικογενειακά θέματα, όπως για την κόρη του, για την οικογένεια του, όμως δεν του πέρασε από το μυαλό εκείνη την στιγμή, ότι έχει ξεχάσει το βρέφος στο ΙΧ.

Άρτα: Σε κατάσταση σοκ οι γονείς

Υπενθυμίζεται, ότι ο 37χρονος κρατείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο νοσοκομείο, όπου βρίσκεται και η μητέρα, σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας επιχείρησε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας το καλώδιο της τηλεόρασης. Η παρέμβαση των γιατρών ήταν άμεση, και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σε καταστολή με φαρμακευτική αγωγή νοσηλεύεται και η μητέρα του άτυχου βρέφους. Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, η 27χρονη στο άκουσμα ότι το παιδί της είναι νεκρό, πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου.

Δείτε το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το βρέφος στην Άρτα:


Πηγή