Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Πάνω από 50.000 θεατές στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Πάνω από 50.000 θεατές στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Για τις 18-27 Μαρτίου 2016 ορίστηκε η 18η διοργάνωση

Πάνω από 50.000 θεατές παρακολούθησαν τις 168 ταινίες στο δεκαήμερο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Τον αριθμό ανακοίνωσε χθες τη νύχτα δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από το σύνολο της διοργάνωσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Ειπίδης κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Την τελετή απονομής παρουσίασε η κ. Μάγια Τσόκλη.

Στα βραβεία προστέθηκε ειδική βράβευση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (συμμετείχε στο φεστιβάλ -στο πλαίσιο ειδικής προβολής- με την ταινία «Ιστορίες έκθεσης») και παραλαμβάνοντας τη διάκριση ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στις διοργανώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ (καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «Έκθεση και Φεστιβάλ είναι οι παλαιότεροι και οι μόνοι Διεθνείς θεσμοί της Θεσσαλονίκης») .

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής των βραβείων ακολούθησε η προβολή του καθηλωτικού ντοκιμαντέρ «Βιρούγκα» του Βρετανού Ορλάντο φον Αϊνζίντελ που έλαβε το βραβείου κοινού για την ξένη ταινία . (το αντίστοιχο βραβείο για ελληνική ταινία έλαβε η ταινία του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη «Παράδοξη πατρίδα»).

Οι προβολές στο πλαίσιο του 17ης διοργάνωσης του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίζονται από το πρωί σήμερα και στις έξι αίθουσες (Ολύμπιον, «Παυλος Ζάννας» και τις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού).

Το 17ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται αργά σήμερα το βράδυ ενώ η 18η διοργάνωση ορίστηκε για το διάστημα από 18-27 Μαρτίου του 2016.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr