Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Τελευταίες παραστάσεις για δύο έργα του Εθνικού

Τελευταίες παραστάσεις για δύο έργα του Εθνικού

Ολοκληρώνονται στις 8 Φεβρουαρίου το «Συγχώρεσέ με» και «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ»

Δύο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ολοκληρώνουν τον κύκλο τους σε λίγες μέρες. Ο λόγος για τα «Συγχώρεσέ με» και «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ».

Την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις των έργων «Συγχώρεσέ με» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, που παρουσιάζεται στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση και «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» του Ράϊνερ Βέρνερ Φασμπίντερ, που παρουσιάζεται στο Μικρό Rex–Σκηνή «Κατίνα Παξινού», σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου.

Τα έργα που θα διαδεχθούν το «Συγχώρεσέ με» και τα «Πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» είναι το «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στις 13 Φεβρουαρίου και «Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ στις 18 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Η υπόθεση του «Συγχώρεσέ με»

Σ’ έναν χώρο αναμονής, που θυμίζει κυλικείο σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, συναντιούνται οχτώ φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Ο χώρος αυτός, ένας σταθμός μετεπιβίβασης για έναν κόσμο διαφορετικό, όπου η ζωή περνάει σε άλλο επίπεδο, γίνεται η αφορμή για να ανασύρουν οι ήρωες στην επιφάνεια τα γεγονότα που τους οδήγησαν ως εκεί. Οι προσωπικές ιστορίες τους, κομμάτια του ίδιου μωσαϊκού, φωτίζουν από μια καινούργια οπτική τα γεγονότα. Και όσο η μεγάλη εικόνα θα παίρνει την τελική μορφή της, τόσο οι ήρωες θα αποζητούν εναγωνίως την συγχώρεση πριν την τελική κρίση.

Η υπόθεση της παράστασης « Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ»

Η Πέτρα φον Καντ, καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, πρόσφατα χωρισμένη από τον άντρα της, μετά από μια άτυχη συμβίωση, ερωτεύεται την Κάριν, ένα νέο κορίτσι, που εκτός από ερωμένη γίνεται και μοντέλο της. Η Πέτρα, εγκαταλείποντας τους πάντες γύρω της, επενδύει απόλυτα σε μια άνιση σχέση, καθώς η κοπέλα δεν μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εκείνη. Έτσι, αφού ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα, η Κάριν δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει την Πέτρα και να επιστρέψει στον άντρα της. Για την Πέτρα φον Καντ το σοκ είναι ισχυρό. Όμως η εμπειρία αυτή θα της δώσει την ευκαιρία να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της για την αγάπη και για τους ανθρώπους που την περιβάλλουν.

Το έργο του σπουδαίου Γερμανού καλλιτέχνη Ρ. Β. Φασμπίντερ πάνω στην γυναικεία νεύρωση μέσα από την ιστορία μιας φιλόδοξης, εγωιστικής γυναίκας, που οδηγεί στην κατάρρευση του σύμπαντός της.

Πηγή: newsbeast.gr