Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Έρευνα: Τα ζευγάρια που τρώνε μαζί είναι πιο ευτυχισμένα

Υπάρχουν συγκεκριμένοι και συγκεκριμένες εκεί έξω, που ξέρουμε καλά ότι δεν τους αρέσει να μοιράζονται φαγητό. Ή που συνηθίζουν να τρώνε κάτι στα γρήγορα είτε βρίσκονται στη δουλειά, είτε στο σπίτι μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή και τηλεόρασης βλέποντας κάποια σειρά. Το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τι τρώνε ή τι κάνουν, αλλά πως είναι μόνοι τους. Ή τουλάχιστον αυτό αναφέρει μία έρευνα του Marriage Foundation στη Μεγάλη Βρετανία.

Γιατί; Γιατί η εν λόγω έρευνα αναφέρει πως τα ζευγάρια που τρώνε μαζί, τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα από τα υπόλοιπα. Δεν είναι και τόσο περίεργο αν το καλοσκεφτείς, μιας και εκτός του ότι απολαμβάνετε μαζί το φαγητό (και κλέβετε μπουκιές ο ένας από τον άλλο), έχετε χρόνο να συζητήσετε και να έρθετε σε επαφή – μην ξεχνάμε ότι ένα από τα καίρια προβλήματα των ημερών μας, είναι η επικοινωνία. Η έρευνα αναφέρει ότι το 67% των ζευγαριών που τρώνε μαζί αναφέρουν πως βρίσκονται σε ευτυχισμένη σχέση, ενώ το 74% των ίδιων, σημειώνει πως όταν τρώει μαζί με το ταίρι του εκτιμάει περισσότερο και το φαγητό σαν εμπειρία. Και όσο να ‘ναι αυτό δεν το λες και λίγο.

Παρότι είμαστε πάνω από τα κινητά, το ινστιτούτο αναφέρει πως μόλις το 14% των παντρεμένων ζευγαριών ασχολείται με το smartphone του την ώρα που τρώνε μαζί, μιας και βρίσκουν πιο ικανοποιητικό το να μοιράζονται την στιγμή με τον/την σύντροφό τους. Και αυτά είναι ενθαρρυντικά νέα αν σκεφτείς ότι οι κάτω των 25 ετών ζουν κυριολεκτικά πάνω από το κινητό.

Οπότε ο Joey από τα Φιλαράκια πιθανόν να είχε και άδικο. Μπορεί να μην σου αρέσει να μοιράζεσαι το φαγητό, αλλά η στιγμή μετράει περισσότερο. Και ας σου κλέβει τις πατάτες.


Πηγή