Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Έρευνα: Τελικά, αρέσουν στις γυναίκες οι άντρες χωρίς μαλλιά;

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζήτησης και θα συνεχίσει να είναι. Oι άντρες χωρίς μαλλιά και η απήχησή τους στις γυναίκες. Εντάξει, είναι λογικό και κατανοητό πως όταν ένας άντρας αρχίζει και χάνει τα μαλλιά του σε ένα πρώτο στάδιο να αισθανθεί κάποιου είδους ανασφάλειας. Όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο; Ας δούμε το θέμα σφαιρικά. 

Μην πτοείσαι

Είτε τα ξύρισες είτε προέκυψε, ε γιατί κληρονομικότητα είναι αυτή και όχι μόνο, δεν χρειάζεται να πτοείσαι. Πάρε τον χρόνο σου και αποδέξου την κατάσταση. Μόλις την αποδεχτείς όλα θα γίνουν καλύτερα. Όπως προκύπτει από έρευνες πάνω από το 50% των αντρών έχουν σημάδια τριχόπτωσης στην ηλικία των 50 ετών κάτι που γίνεται 4 στους 5 άντρες μέχρι την ηλικία των 70 ετών. Επιπλέον, στις μέρες μας, η νεότερη γενιά αρχίζει να καταπολεμά την τριχόπτωση σε μικρότερη ηλικία σε σύγκριση με τα χρόνια, που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το NHS, Εθνική Υπηρεσία Υγείας στη Βρετανία, το 25% των ανδρών, που πάσχουν από ανδρική φαλάκρα (MPB), αρχίζουν να χάνουν μαλλιά από την ηλικία των 20-21 ετών.

Νέα έρευνα

Σε πρόσφατη σχετικά  έρευνα ( δημοσιεύτηκε στο skullshaver.eu) που συμμετείχαν 1000 γυναίκες ερωτήθηκαν σχετικά με το τι θα μπορούσε να δώσει έμφαση ένας άντρας που έχει χάσει τα μαλλιά του. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν το 46,2% των γυναικών συμβουλεύει να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το 36,8% συνέστησε το να έχουν γένια. Το 12,7% πρότεινε μια καλή φυσική κατάσταση. Το 10% βρίσκουν ότι το τατουάζ είναι καλή πρόταση, το 8,8% πιστεύει ότι μια πιο fashion εμφάνιση θα βοηθούσε, ενώ το 6,4% των γυναικών πιστεύει ότι οι φαλακροί άντρες είναι από μόνοι τους ελκυστικοί και σέξι.

Έχεις τατουάζ; Έτσι θα προστατεύσεις το δέρμα σου από τον ήλιο

Στην ερώτηση «Τι σκέφτονται οι γυναίκες για τους φαλακρούς ή ξυρισμένους άντρες;». Πολλές γυναίκες επισήμαναν ότι καθοριστικός παράγοντας για το τι σκέφτονται δεν είναι τα μαλλιά, αλλά η προσωπικότητά του. Ορισμένες γυναίκες ανέφεραν ότι έβλεπαν την απουσία μαλλιών, ως ένα σημάδι ειλικρίνειας, κάτι που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης.

Μια άλλη ομάδα γυναικών βρίσκει την τριχόπτωση δευτερεύοντα και μη σημαντικό παράγοντα. Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα δίνεται πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην αίσθηση του χιούμορ ενός άνδρα και σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η ευφυΐα, η κοινωνικότητα, η αυτοπεποίθηση παρά στα μαλλιά του στο κεφάλι. Ακόμη, πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι τα χαρακτηριστικά ενός άντρα χωρίς μαλλιά φαίνονται πολύ καλά. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκαν σε διασημότητες όπως ο Bruce Willis, ο Patrick Stewart, ο Jason Statham, ο Dwayne Johnson. Επίσης, η απάντηση στην ερώτηση «Είναι ένα ξυρισμένο κεφάλι μη ελκυστικό;» η απάντηση ήταν σταθερά «όχι».

Επίσης, οι γυναίκες εκτιμούν όταν οι άντρες ξυρίζουν το κεφάλι τους αντί να προσπαθούν να καμουφλάρουν την απώλεια μαλλιών τους. Θεωρείται ως μια πράξη αυτοπεποίθησης που τις κάνει να θαυμάζουν έναν άντρα. Τέλος, στο γυναίκειο φύλο αρέσκεται να βλέπει ότι οι άντρες φροντίζουν τον εαυτό τους, επομένως μια κομψή και περιποιημένη εμφάνιση είναι πάντα αξιόλογη.

 

 

Μύθος

Περισσότερο μύθος παρά αλήθεια. Κατ’αρχάς, αν το καλοσκεφτείς ένας άνθρωπος δεν προσδιορίζεται μόνο από ένα χαρακτηριστικό. Όλοι μας είμαστε ένα σύνολο, οπότε κανείς δεν θα σταθεί σε ένα μόνο χαρακτηριστικό, για να σε απορρίψει ή να σε αποδεχτεί. Για παράδειγμα, το ότι ένας άντρας έχει πλούσια κόμη, δεν τον κάνει αυτό μόνο ελκυστικό, αλλά όλο το πακέτο που λέμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος λίγες λιγότερες τρίχες να ρίχνουν την αυτοπεποίθησή σου. Το ζήτημα δεν είναι απλά να δεις τον Jason Statham και να πάρεις «κουράγιο», αλλά να κατανοήσεις πως δεν προσδιορίζεσαι μόνο από ένα χαρακτηριστικό, το οποίο στο κάτω-κάτω δεν σημαίνει και τίποτα. Και ως γυναίκα, μπορώ να πω με σιγουριά πως πέρα από μία εμφάνιση, δίνουμε περισσότερη έμφαση σε άλλα χαρακτηριστικά ενός άντρα, πολύ πιο ουσιαστικά.


Πηγή