Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Είναι όντως φυσιολογικό να είσαι «στραβός σαν γάντζος» εκεί κάτω;

Δεν είναι όλα ίσα και όμοια. Κυριολεκτικά. Στην περίπτωση του «καλύτερου μας φίλου», σημασία δεν έχει μόνο το μέγεθος αλλά και η κλίση. Και αν αυτό σε κάνει πολλές φορές να αναρωτιέσαι, καιρός να μάθεις ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Πολλοί άντρες ανά τον κόσμο νομίζουν πως έχουν κάποιο πρόβλημα αν είναι «στραβοί», αν το πέος τους δηλαδή θυμίζει κάτι που θα είχε ένας πειρατής αντί για χέρι. Πολλές φορές η κάμψη του πέους είναι μάλλον φυσιολογική -ναι, γιατί έτσι ονομάζεται- άλλά υπάρχουν και φορές που χρειάζεται μία ιδιαίτερη προσοχή. Πότε; Μα φυσικά αν δεν μας αφήνει να έχουμε μία σωστή στύση.

Η ελαφρά κάμψη του πέους προς τα αριστερά ή δεξιά, είναι φυσιολογική, όταν βρίσκεται σε στύση. Στην περίπτωση όμως, που εντοπίζεται μια πιο σημαντική κάμψη στο πέος, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο ή δυσκολία στην ερωτική επαφή, μπορεί να υποδηλώνει ότι πάσχεις από συμπτώματα της νόσου Peyronie (καλά διαβάζεις). Αυτό σημαίνει πως το πέος σου είναι πραγματικά πολύ…στραβό και σε εμποδίζει να έχεις κανονική στύση.

 

 
 

Μόνο μία άσκηση μπορεί να αυξήσει την σεξουαλική σου απόδοση

Αξίζει να αναφερθεί πως ορισμένοι ασθενείς, βιώνουν πόνο στο πέος τους, ενώ άλλοι δεν νιώθουν καμία απολύτως ενόχληση. Στην περίπτωση που υπάρχει πόνος, αυτός μπορεί να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η κάμψη του πέους μπορεί να προκαλέσει διάφορες δυσκολίες κατά τη σεξουαλική επαφή, καθιστώντας την επίπονη ή ακόμα και αδύνατη. Η νόσος του Peyronie μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.

Τι προκαλεί τη νόσο Peyronie;

Η ακριβής αιτία της νόσου του Peyronie δεν είναι ακόμη κατανοητή. Πιστεύεται ότι η κατάσταση εμφανίζεται μερικές φορές μετά από έναν τραυματισμό στο πέος όταν αυτό βρίσκεται σε στύση, όπως η κάμψη κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί χωρίς καμία προφανή αιτία.

 

 
 

Πώς θα αναβαθμίσεις την σεξουαλική σου απόδοση μόνο με μία απλή κίνηση

Η στύση του πέους ως γνωστόν δημιουργείται όταν περνά περισσότερο αίμα από τις αρτηρίες του και τα αγγεία στο σηραγγώδες σώμα του διαστέλλονται. Τα σκέλη των σηραγγωδών σωμάτων του πέους είναι που καθορίζουν την ακριβή του κλίση. Η κλίση προς τα κάτω γίνεται όταν τα σκέλη είναι μικρά σε μήκος ενώ το πέος είναι αρκετά μεγάλο. Η κλίση προς τα πάνω συμβαίνει όταν τα σκέλη είναι μεγάλα σε μήκος ενώ το πέος μικρότερο. Η κλίση επίσης μπορεί να είναι και προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά και έχει να κάνει με την ανδρική ανατομία.

Δες εδώ πότε μία κάμψη πέους είναι φυσιολογική και πότε δεν είναι:


Πηγή