Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο έρωτας σου κάνει καλό! Όλα τα οφέλη που δεν ήξερες

Το να είσαι ερωτευμένος επηρεάζει πολύ περισσότερο από ό,τι νόμιζες την καθημερινότητά σου. Οι σταθερές, τρυφερές σχέσεις βελτιώνουν πολύ τη διάθεση, την εμφάνιση καθώς και την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, η αγάπη αποδεικνύεται τελικά πως είναι το καλύτερο φάρμακο εκεί έξω.

Πόσο ισχυρή είναι η αγάπη;

Η σχέση σου μπορεί να κάνει τα πάντα στο σώμα σου, από το να μειώσει την αρτηριακή σου πίεση μέχρι να σε βοηθήσει να αναρρώσεις από τον καρκίνο. Δεν είναι τυχαίο πως πολλά αυτοάνοσα νοσήματα εμφανίζονται μετά από περιόδους έντονου άγχους, στρες ή στεναχώριας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνες, η αγάπη σε βοηθά ακόμη και να διατηρείς υγιές το δέρμα σου. Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα οφέλη για τον οργανισμό.

Άκυρες σκέψεις που κάνουν οι γυναίκες στην αρχή μιας γνωριμίας!

Ο έρωτας έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό

1) Οι ερωτευμένοι έχουν καλύτερη διάθεση και μικρότερα επίπεδα στρες

Το αγκάλιασμα, τα χάδια και το άγγιγμα μπορούν να σε βάλουν σε καλύτερο mood και να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας ανακάλυψε ότι όταν τα ζευγάρια αγκαλιάζουν, έχουν υψηλότερα επίπεδα ωκυτοκίνης, της ορμόνης που ανακουφίζει από το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση.

2) Ο έρωτας σε βοηθά να κόψεις καταστροφικές συνήθειες

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ερωτευμένα ζευγάρια μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές του συντρόφου. Για παράδειγμα μπορείς να σταματήσεις το κάπνισμα μετά από παρότρυνση του αγαπημένου σου. Μελέτες έδειξαν ότι όταν ο ένας σύντροφος εγκατέλειψε το αλκοόλ, το άλλο άτομο ήταν πέντε φορές πιο πιθανό να σταματήσει να πίνει.

3) Μια σταθερή σχέση σε βοηθά να έχεις μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου

Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι παντρεμένοι άνδρες που ένιωθαν αγαπημένοι από τις συζύγους τους βίωσαν 50 τοις εκατό λιγότερα καρδιακά προβλήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν παράγοντες υψηλού κινδύνου όπως υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση, και διαβήτη.

4) Ο έρωτας μειώνει τα επίπεδα πίεσης του αίματος

Ένας άλλος λόγος που η αγάπη είναι καλή για την καρδιά σου: Το να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου μειώνει την αρτηριακή σου πίεση. Μια μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Oswego διαπίστωσε ότι όταν τα ευτυχισμένα ζευγάρια περνούν χρόνο μαζί, οδηγεί σε πτώση της αρτηριακής πίεσης.

5) Όσοι είναι σε σχέση φαίνονται νεότεροι

Με την αύξηση της ροής του αίματος στο δέρμα, το να είσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση δίνει στα κύτταρα του δέρματός σου θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο για να σε κάνει να φαίνεσαι σωματικά νεότερη.

6) Όταν είσαι σε σχέση προσέχεις περισσότερο το βάρος σου

Όταν βρισκόμαστε σε ερωτικές σχέσεις, το σώμα μας παράγει αδρεναλίνη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης, που σημαίνει λιγότερο πρόχειρο φαγητό και σνακ αργά το βράδυ.

5 γυναικείες συνήθειες που ξενερώνουν τους άντρες στο ραντεβού

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com


Πηγή