Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού: Δεν είναι ταμπού για μία γυναίκα να έχει στην τσάντα της

Μία ημέρα πριν τη Γιορτή των Ερωτευμένων, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού. Πράγμα καθόλου τυχαίο, γιατί αν το καλοσκεφτείς, ο έρωτας οφείλει να είναι ασφαλής. Ίσως σου ακούγεται κλισέ και κάπως ξεπερασμένο, αλλά μιας και η υγεία δεν είναι ποτέ «πασέ», και ιδίως φέτος που συνειδητοποιήσαμε πόσο εύθραυστη μπορεί να αποδειχθεί, καλό θα ήταν κάποιες «μόδες» περασμένων δεκαετιών να τις κρατάμε για πάντα στο μυαλό μας. Και αν από τα ‘80s μπορεί να νοσταλγούμε τα ακραία χτενίσματα τα πολύχρωμα jackets και το έντονο μακιγιάζ, αυτό που σίγουρα θα θέλαμε να αφήσουμε πίσω μας, είναι η εμφάνιση και η έξαρση του HIV ή κοινώς του ιού του AIDS.

Έχοντας ως σημαία την απόλυτη προστασία απέναντι στα αφροδίσια νοσήματα που αποτέλεσαν μάστιγα τις προηγούμενες δεκαετίες, τα προφυλακτικά πλέον είναι ευρέως διαδεδομένα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για πρώτη φορά το 2014 τα ποσοστά μολύνσεων από τον HIV σημείωσαν σημαντική πτώση. 

Η λογική επίσης λέει, ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο η χρήση και κυρίως η αγορά ενός προφυλακτικού θα έπρεπε να μην είναι πλέον ταμπού. Κι όμως, αρκετοί άντρες και ακόμα περισσότερες γυναίκες, δυσκολεύονται να το ζητήσουν ή ακόμα και να το… προφέρουν με αποτέλεσμα είτε να βάζουν φρένο στην απόλαυσή τους, είτε ακόμα χειρότερα να ρισκάρουν την ίδια τους την υγεία.

Και επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές και θετικό από μία γυναίκα που κουβαλάει μαζί της προφυλακτικά, παρακάτω σου έχω τους λόγους για τους οποίους οφείλεις να το κάνεις.

Δεν ρισκάρεις για κανένα λόγο την υγεία σου:

Θέλεις να κάνεις σεξ, προφυλακτικά δεν υπάρχουν και σκέφτεσαι ότι «οκ δεν θα γίνει κάτι με μία φορά». Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά αυτή δεν είναι ώριμη αντιμετώπιση των καταστάσεων. Σε περίπτωση που κανένας από τους δύο δεν έχει πάνω του το μαγικό πραγματάκι, καλό θα ήταν να πεις ένα «ας το αφήσουμε για την άλλη φορά» και να αποχωρήσεις. Λίγη απόλαυση δεν αξίζει για να ρισκάρεις την ίδια σου την υγεία ή ακόμα και τη ζωή σου.

Δείχνεις υπεύθυνη και χειραφετημένη:

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μία γυναίκα που ορίζει το σώμα, τις επιθυμίες και τις πράξεις της. Είναι επιλογή σου να κάνεις σεξ και γι’ αυτό έχεις μαζί σου προφυλακτικό. Δεν είσαι έρμαιο κανενός και καθορίζεις εσύ ποια θα είναι η έκβαση των πραγμάτων. Και αυτό όσο να πεις, είναι γοητευτικό. 

Δεν εξαρτάσαι από κανέναν:

Είχες το θάρρος να αγοράσεις προφυλακτικά και όχι να εξαρτάσαι από τη διάθεση και την πρόθεση κάποιου ο οποίος τελικά μπορεί και να μην αγόραζε ποτέ! Συγχαρητήρια.

Δεν ρισκάρεις μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη:

Τα παιδιά και η μητρότητα είναι ό, τι πιο ιερό μπορεί να σου συμβεί αλλά μόνο αν γίνει τη σωστή στιγμή με τις κατάλληλες προυποθέσεις. Και επειδή δεν υπάρχει χειρότερη πράξη από τη διακοπή μίας κύησης, οφείλεις να προνήσεις και να δείξεις υπευθυνότητα και ωριμότητα. 

Μην ξεχάσεις ποτέ: Το καλό σεξ το κάνουν οι άνθρωποι και η μεταξύ τους χημεία και όχι η ύπαρξη ή η απουσία προφυλακτικού.

Άντε και καλό Βαλεντίνο… με προσοχή!


Πηγή