Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πρώτο ραντεβού: Ο απίστευτος παράγοντας που καθορίζει αν θα του αρέσεις

Και εντάξει, σου ζήτησε να βγείτε και να πάτε για φαγητό. Μέχρι εδώ καλά. Τι γίνεται όμως αφού πάτε στο μαγαζί και μετά; Διότι σύμφωνα με μία νέα έρευνα η βασική πράξη του πρώτου ραντεβού, παίζεται από τη στιγμή που θα ανοίξεις τον κατάλογο για να δεις τι θα παραγγείλεις!

Είναι ακριβώς εκείνη η στιγμή που σε λούζει κρύος ιδρώτας, γιατί πολύ απλά, οποιαδήποτε κι αν είναι η επιλογή σου, νιώθεις ότι κάτι θα πάει στραβά! Αν για παράδειγμα θέλεις όντως να φας μία σαλάτα, διότι κάποιες από αυτές είναι χορταστικές και τελοσπάντων σου αρέσουν, θα σκεφτείς ότι θα σε θεωρήσει κομπλεξικιά και ότι ντρέπεσαι να φας μπροστά του! Με λίγα λόγια να όντως είσαι φαν του μαρουλιού, μόλις έφαγες άκυρο.

Αν από την άλλη θέλεις να παραγγείλεις burger, με πατάτες τηγανητές και μία μεγάλη μπυρίτσα για τη χώνεψη, θα πιστέψει ότι έχει βγει με τον κολλητό του και ότι αν συνεχίσεις έτσι σε 10 μέρες θα είσαι δέκα κιλά πάνω! Υπάρχει και η τρίτη εναλλακτική της… γκουρμεδιάς, αλλά αυτό δε θα το αναλύσουμε, γιατί άντε να τον πείσεις ότι το αγαπημένο σου ψάρι είναι όντως ο σολομός ειδικά αν έχει συνδυαστεί με σπαράγγια!

Και τότε τι στο καλό θα πρέπει να παραγγείλεις προκειμένου να εξασφαλίσεις και… δεύτερο ραντεβού; Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα έρευνα, αν τελικά επιλέξεις ακριβώς το ίδιο πιάτο με εκείνον, θα του… αρέσεις περισσότερο! Όπως μάλιστα τονίζουν οι ερευνητές, το φαγητό, και κυρίως τα ίδια γούστα σε αυτό, παίζει πολύ βασικό ρόλο στο να εμπιστευτείς και να συνηθίσεις κάποιον!

Και ερχόμαστε εμείς να ρωτήσουμε το εξής: Αν αυτό που τρώει το ραντεβού μας, το… σιχαινόμαστε, τι κάνουμε;


Πηγή