Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πώς να αποβάλλεις το άγχος του πρώτου ραντεβού

Επιστροφή στο φλέγον ζήτημα των… ραντεβού. Έχουμε αναλύσει αρκετά το θέμα αυτό, από το τι να φορέσεις μέχρι το πώς να επιλέξεις με ποιον θα βγεις, όμως τώρα ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για κάτι που απασχολεί τις περισσότερες από εμάς: το άγχος του πρώτου ραντεβού.

Παραδέξου το, όσο cool άτομο κι αν είσαι, συμβαίνει και σε εσένα να σε πιάνει πανικός όταν πρόκειται να βγεις για πρώτη φορά με κάποιον. Εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να επαναπροσδιορίσεις την κατάσταση και να μπορέσεις να περάσεις όσο το δυνατόν πιο όμορφα, αφήνοντας πίσω στο σπίτι τον τρόμο και το άγχος που, κακά τα ψέματα, δε βοηθούν ποτέ και σε τίποτα.

Καλή η καριέρα, αλλά υπάρχουν 5 τρόποι για να μην αφήνεις τον σύντροφό σου παραπονεμένο

Η αλήθεια είναι πως όσο πιο πολύ μας αρέσει αυτός που πρόκειται να συναντήσουμε, τόσο περισσότερο αγχωνόμαστε. Εμένα τις περισσότερες φορές μου συμβαίνει με άντρες που θαυμάζω πολύ. Σε μία χαρακτηριστικά περίπτωση που θυμάμαι, χτύπαγε τόσο δυνατά η καρδιά μου και έτρεμε τόσο πολύ το σώμα μου, που πραγματικά δεν κατάφερα να ευχαριστηθώ καθόλου αυτό το πρώτο ραντεβού και να ζήσω αυτή τη… μαγεία που επιζητούσα. Τα επόμενα που ακολούθησαν ήταν σαφώς καλύτερα!

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shahrzad Shukra | Love Coach (@fullyadored)

Και επειδή τα έχω περάσει και τα έχω… ξεπεράσει, είμαι εδώ για να σου δώσω τα… φώτα μου για να ακολουθήσεις τον δικό μου δρόμο και να αποβάλλεις το άγχος του πρώτου ραντεβού.

Λοιπόν, κανόνας Νο.1! Αντί να βλέπεις το πρώτο ραντεβού σαν… πρώτο ραντεβού, βάλ’ το στο μυαλό σου ως μια ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον. Όσο κι αν τον θες, όσο κι αν τον θαυμάζεις, σκέψου το σαν κάτι πολύ απλό, σαν να συναντάς έναν φίλο σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου και να περάσεις υπέροχα.

Ας περάσουμε τώρα στην ανάλυση…

Η στάση σου είναι το παν όταν ξεκινάς να βγαίνεις ραντεβού. Με τη σωστή στάση, το ραντεβού μπορεί να είναι μία έξοδος κατά την οποία θα διασκεδάσεις πολύ και ταυτόχρονα θα έχεις μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου.

Απόβαλλε την πίεση και τις προσδοκίες που μπορεί να έχεις και ειλικρινά, να είσαι απλά ο εαυτός σου χωρίς να προσποιηθείς λεπτό. Αν ταιριάξετε, καλώς. Αν πάλι όχι, μπορείτε να μείνετε φίλοι ή απλώς να συνεχίσει ο καθένας τη ζωή του. Δεν οδηγεί κάθε ραντεβού σε σχέση ή έστω… σε παθιασμένο σεξ (αναλόγως τι ψάχνει ο καθένας). Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που λέγεται «ραντεβού». Είναι μια δοκιμασία για να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον και να καταλάβετε αν υπάρχει έλξη ανάμεσά σας. 

Σκέψου εκ των προτέρων μερικά ενδιαφέροντα θέματα για τα οποία μπορείς να μιλήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού και άσε τη συζήτηση να κυλήσει χωρίς άγχος.

Επίσης, αυτό που σου προτείνω είναι να πας με το δικό σου αυτοκίνητο, ειδικά αν δεν ξέρεις καθόλου τον άλλον, ώστε να έχεις την ευκολία να φύγεις αν το ραντεβού είναι εντελώς… #fail, αλλά και να είσαι ασφαλής. Και κάτι ακόμη που προτείνω είναι να βγείτε για έναν καφέ ή χαλαρό ποτό. Απόφυγε την πρώτη φορά να δεσμευτείς με ένα μεγάλο ραντεβού, όπως για παράδειγμα να πάτε για φαγητό, γιατί υπάρχει η περίπτωση να αποδειχθεί εντελώς… χαζός και να θέλεις να φύγεις πάνω στο μισάωρο! 

Cover photo: @entre_dois

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μην κάθεσαι σε μία σχέση απλά για να μη μείνεις μόνη! Έτσι θα καταλάβεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος

6 σημάδια που φανερώνουν ότι όσο κι αν θέλει, δεν μπορεί να σε ξεπεράσει




Πηγή