Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Τα relationship issues που είναι σίγουρο ότι θα αναλύσεις φέτος με την κολλητή σου

Στις ταινίες δεν χωρίζουν λίγο πριν τις διακοπές. Τα φλερτ της μεγάλης οθόνης περιλαμβάνουν ξεκάθαρα intentions και πολύ ρομάντζο. Και εμείς, σε έναν τέλειο κόσμο, θα ζούσαμε κινηματογραφικούς έρωτες κάθε καλοκαίρι. Ο κόσμος όμως δεν είναι τέλειος. Οι έρωτές μας δεν είναι πάντα ξεκάθαροι -σίγουρα όχι κινηματογραφικοί- και τα relationship issues μας, μετρούνται σε τόμους. Αυτό που μας «σώζει», ωστόσο, κάθε φορά είναι οι κολλητές μας φίλες, οι στιγμές μας και αυτή η υπερανάλυση με μία μπύρα στο χέρι, που ξεκινά με κλάματα και καταλήγει με γέλια.

Το δικό μου relationship issue φέτος είναι ότι δεν ξέρω αν είμαι σε σχέση! Λαμβάνω μπερδεμένα μηνύματα, ακούω μεγάλα λόγια που συνοδεύονται από ανακολουθία πράξεων και όλα αυτά μαζί, μοιάζουν με Sudoku για δυνατούς λύτες. Αν ταυτίζεσαι έστω και λίγο κάνε μία παύση, άνοιξε μία παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ και συνέχισε να διαβάζεις για να μπεις στο νόημα και την κουβέντα.

Είσαι ή δεν είσαι σε σχέση;

Σύμφωνα με την κολλητή μου: «Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα» και όταν λέει «αυτά» εννοεί το γεγονός ότι περνά κάθε Σαββατοκύριακο μαζί μου, αλλά δεν δέχεται να βγούμε με άλλους. Ότι δεν μιλά για διακοπές, αλλά μιλά για το μέλλον και ότι -ως δια μαγείας- αρρωσταίνει τα τριήμερα και τις αργίες. Έχουμε και λέμε λοιπόν, relationship issue #1: Είσαι ή δεν είσαι σε σχέση;

Θα πιω μία γουλιά από τη μπύρα μου και θα σου πω την αλήθεια: Αν σου συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και σε εμένα λυπάμαι, αλλά δεν είσαι σε σχέση. Δεν το λέω μόνο εγώ, το λέει και η κολλητή μου, αλλά και η κοινή λογική. Οι σχέσεις δημιουργούνται μέσα από εμπειρίες, μέσα από στιγμές. Όπως έχουμε τις στιγμές μας με την κολλητή μου, έτσι θα έπρεπε να έχω και τις στιγμές μας με το «αγόρι» μου και αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν ηλιοβασιλέματα και γέλια, όχι μεγάλες κουβέντες, καναπέ και ερωτηματικά. 

Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι να κεράσω εκείνον ένα «thank you next» και τον εαυτό μου μία ακόμα μπύρα, γιατί δεν έχω χρόνο για μπερδεμένες καταστάσεις αυτό το καλοκαίρι. Μερικές φορές δεν μπορείς όμως να αποφύγεις το love drama και κάπως έτσι φτάνουμε στο relationship issue #2, δηλαδή τον χωρισμό.

Είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα;

Είναι το θέμα που απαιτεί παγωμένες μπύρες ΑΛΦΑ, χαρτομάντηλα και υπομονή από τις κολλητές. Μπορεί να το σκέφτεσαι καιρό και να μην το κάνεις. Μπορεί να σου το έκανε εκείνος και να σου ήρθε απότομο. Σε κάθε περίπτωση, η περίσταση (και το issue) απαιτεί τη συγκέντρωση των κολλητών και όλα αυτά που προανέφερα.

Κυρίως όμως, απαιτεί ψυχραιμία και take it from me, που είμαι single οκτώ χρόνια (άλλο θέμα αυτό). Αυτό που θα μείνει στο τέλος της κουβέντας με τις κολλητές θα είναι δάκρυα από γέλια, άδεια κουτάκια μπύρας και στιγμές που θα θυμάσαι για όλους τους σωστούς λόγους. Είσαι ακόμα εδώ; Πάμε να μιλήσουμε τώρα για το τρίτο και τελευταίο θέμα, το relationship issue #3.

Το μεγάλο δίλημμα

Έπειτα από έναν χρόνο εγκλεισμού θέλεις να αναπνεύσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά)! Θέλεις να πας με το αγόρι σου διακοπές αλλά σου έχουν λείψει πολύ οι φίλες σου. Θέλεις να δημιουργήσεις αναμνήσεις και στιγμές μαζί τους, να σας βρει το ξημέρωμα αγκαλιασμένες, με μία μπύρα στο χέρι να κοιτάζετε τη θάλασσα. Πώς θα του το πεις; Πώς θα το πάρει; Και αν θέλει και εκείνος να κάνει το ίδιο τι γίνεται;

Θα του το πεις σε απλά ελληνικά, θα πρέπει να το πάρει πολύ καλά γιατί σε κανένα σύμπαν δεν απαγορεύεται να πας ένα τριήμερο με τις φίλες σου και θα κάνει το ίδιο γιατί και αυτός άνθρωπος είναι. Αν μας έμαθε κάτι η καραντίνα, αυτό είναι η σημασία του να μοιράζεσαι στιγμές με όλους τους ανθρώπους που αγαπάς -τις κολλητές και τον καλό σου. Είναι δικαίωμά σου και δικαίωμά του. Αυτά στα λέω εγώ αλλά θα στα πουν και οι κολλητές σου το βράδυ που θα βρεθείτε, οπότε θέλω να είσαι προετοιμασμένη.

Picture3

Δεν υπάρχει, λοιπόν, δίλημμα! Επίσης, ένας χωρισμός είναι πολύ λίγος για να σου χαλάσει το καλοκαίρι, όσο έχεις τις κολλητές σου και τέλος, οι σχέσεις χρειάζονται στιγμές για να λέγονται σχέσεις. Κλείσε, λοιπόν, αυτό το άρθρο, βάλε λίγο κραγιόν και πήγαινε να βρεις τα κορίτσια. Το καλοκαίρι είναι μαγικό και πού ξέρεις, ο έρωτας μπορεί να σε περιμένει στην επόμενη γωνία με μία μπύρα ΑΛΦΑ στο χέρι. Τα relationship issues σου τα λύσαμε, ώρα να δημιουργήσεις καλοκαιρινές στιγμές!


Πηγή