Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τι ακριβώς συμβαίνει στο πέος σου όταν έχεις στυτική δυσλειτουργία;

Δεδομένου ότι τα αγγειακά προβλήματα είναι η νούμερο ένα αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας, εξηγεί, αξίζει να μάθoυμε πώς λειτουργεί και τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη στύση σας.

Όταν «φτιάχνεσαι» εκεί κάτω, τα νεύρα απελευθερώνουν μονοξείδιο του αζώτου, που λειτουργεί ως ανάφλεξη των στύσεων μας. Αυτό προκαλεί χαλάρωση των μυών και διεύρυνση των αρτηριών, επιτρέποντας μεγαλύτερη ροή αίματος στο πέος. Καθώς το πέος γεμίζει, το περίβλημα που επεκτείνει το σηραγγώδες σώμα του πέους διαστέλλεται, συμπιέζοντας τις γύρω φλέβες. Όταν οι φλέβες είναι πεπλατυσμένες, αυτό εμποδίζει το αίμα να φύγει από το πέος, οδηγώντας στη φάση της άκαμπτης στύσης. Μετά την κορύφωση, η φάση αποτόνωσης αρχίζει όταν τα αιμοφόρα αγγεία μικραίνουν, μειώνοντας την εισροή αίματος και ανοίγοντας τις φλέβες για να επιτρέψει στο αίμα να φύγει από το πέος. Ωστόσο, παθήσεις που επηρεάζουν τις αρτηρίες, όπως καρδιακές παθήσεις ή υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα με την επίτευξη και τη διατήρηση μιας στύσης.

Αυτό μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το πέος σας πριν επηρεάσει οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας όπως η καρδιά σας, επειδή οι αρτηρίες του πέους είναι σημαντικά μικρότερες από τις αρτηρίες προς την καρδιά. Η αυξημένη πίεση στις αρτηρίες εδώ μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την είσοδο του αίματος στο πέος και ως εκ τούτου να κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη στύσης. Αυτό οδηγεί σε χρόνια υποξία με την πάροδο του χρόνου, η οποία μπορεί με τη σειρά της να οδηγήσει σε ίνωση ή ουλώδη ιστό που επιδεινώνει τη στυτική δυσλειτουργία.

Η φλεβική διαρροή είναι μια άλλη επιπλοκή που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στύσης. Η φλεβική διαρροή είναι ουσιαστικά όταν η ροή του αίματος εισέρχεται στο πέος, οι φλέβες δεν συμπιέζονται καλά ή δεν μπορούν να συμπιεστούν καλά, οπότε το αίμα ουσιαστικά διαρρέει αμέσως. Έτσι μπορεί να έχουμε αρχικά καλή στύση, αλλά τείνει να υποχωρεί πολύ γρήγορα. Η φλεβική διαρροή μπορεί να προκληθεί από τραύμα ή συγγενή αγγειακά προβλήματα.


Πηγή