Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Υπάρχουν 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό

Εάν υπήρχε στο λεξικό η φράση «drama queen» σίγουρα το όνομά μου θα φιγουράριζε από δίπλα. Είμαι πολύ καλή στο να ζω τα πάντα στο full και να ξεσπάω εντονα μετά από έναν επώδυνο χωρισμό. Και όσο και αν το έχω προσπαθήσει να το διαχειριστώ όσο περνούν τα χρόνια, σίγουρα δεν είμαι από τις γυναίκες που το παίζουν cool και δεν αναφέρονται ποτέ στον πρώην τους.

Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που με χαρακτηρίζει… Επειδή παραείμαι εκδηλωτικός άνθρωπος, λέω πολύ εύκολα λόγια όπως «μου λείπεις» ή… «δε σε έχω ξεπεράσει» όταν όντως τα νιώθω και σίγουρα εάν δε μου φέρθηκε καλά ο άλλος, θα φροντίσω να πάρω την… εκδίκησή μου (μου βγαίνει το Σκορπίσιο μου).

Μείνε συνειδητά single… και 4ακόμα τρόποι για πιο έντονη σεξουαλική ζωή

Ωστόσο, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως όλες αυτές οι… toxic συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά και υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε μετά από έναν χωρισμό, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αφήσουμε ευκολότερα το παρελθόν πίσω μας.

Εάν βιώνεις έναν χωρισμό και μία δύσκολη κατάσταση, είναι φυσιολογικό να θέλεις ενστικτωδώς να αποφύγεις, να αρνηθείς, να καλύψεις και/ή να καταπιέσεις τον πόνο σου, αλλά να είσαι σίγουρη ότι αυτοί οι μηχανισμοί αντιμετώπισης δε λειτουργούν ποτέ μακροπρόθεσμα.

Ας αφήσουμε για λίγο εκείνα που πρέπει να κάνεις και ας εστιάσουμε σε εκείνα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lie Within Love (@liewithinlove)

#1.  ΜΗΝ να αφήσεις κανένα παραθυράκι επικοινωνίας

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά όταν λέω «καμία επαφή«», αυτό περιλαμβάνει τον αποκλεισμό του πρώην σου από ΠΑΝΤΟΥ! Και όχι, στην περίπτωση που κάποιος μας πλήγωσε, δεν κρατάμε κανένα επίπεδο! Block από τα social media, από το mail (ναι, μου έχει τύχει να μπλοκάρωαπό παντού έναν πρώην και να μου στέλνει e-mails!), από το κινητό σου, block σε εκείνον τον ίδιο! Το να παρακολουθείς κάθε του κίνηση και να τον αφήνεις να βλέπει στα stories σου, τα TikTok σου ή πότε είσαι ενεργή στο Viber, διαταράσσει και παρατείνει τη διαδικασία του να τον ξεπεράσεις.  

#2. ΜΗΝ το ρίξεις στο αλκοόλ

Ας ελπίσω ότι αυτό είναι επίσης προφανές, αλλά ας κάνω απλά μια υπενθύμιση… Το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό. Μπορεί να αισθάνεσαι καλά και να ξεχνιέσαι εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά θα σε κάνει να νιώθεις απαίσια. Άσε που μπορεί να κάνεις το λάθος να τον ξεμπλοκάρεις (θυμήσου τι λέγαμε παραπάνω) και να τον πάρεις τηλέφωνο, μετανιώνοντας πικρά την επόμενη μέρα,

#3. ΜΗΝ ξεσπάσεις στο φαγητό – ή το ακριβώς αντίθετο – και μην παραμελίσεις τον εαυτό σου

Το ότι χώρισες δε σημαίνει πως πρέπει να κάθεσαι όλη την ημέρα στον καναπέ και να κλαις, σταματώντας τη γυμναστική, τον χορό, το περπάτημα ή οτιδήποτε άλλο σου φτιάχνει τη διάθεση. Επίσης, απόφυγε να ξεσπάσεις στο φαγητό ή το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να σταματήσεις να τρως, καθώς η τροφοδοσία του οργανισμού σου και η φροντίδα του εαυτού σου είναι πάντα ζωτικής σημασίας, και πόσω μάλλον τις περιόδους που βιώνεις μια δύσκολη κατάσταση. 

#4. ΜΗΝ προσποιείσαι ότι είσαι καλά

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου είναι να παραδεχτείς τόσο σε εσένα την ίδια όσο και στους κοντινούς σου σνθρώπους, πόσο καλά ΔΕΝ είσαι τη δεδομένη περίοδο και ότι χρειάζεσαι χρόνο για να επανέλθεις. Δεν είναι ντροπή να είσαι πληγωμένη και δε χρειάζεται να προσποιηθείς σε καμία περίπτωση ότι είσαι καλά. Μην ξεχνάς πως μόνο αν ξεσπάσεις θα μπορέσεις να συνέλθεις.

#5. ΜΗΝ διαβάζεις ξανά και ξανά τα παλιά σας μηνύματα

Όταν διαβάζουμε μηνύματα από το παρελθόν, συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι τα λόγια του θα μπορούσαν να είναι αληθινά και νοσταλγούμε παλιές καταστάσεις. Μην το κάνεις σε καμία περίπτωση αυτό στον εαυτό σου και μάλιστα εγώ προτείνω να διαγράψεις κάθε μήνυμά του ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ετερώνυμα έλκονται… ή μήπως είναι μόνο ένας μύθος;

Χώρισες και είσαι στα πατώματα; Τρόποι για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου




Πηγή