Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024

Η Καμίλα Βαλίεβα «ξεπλένει» την «άσπλαχνη» προπονήτριά της -«Με βοηθήσατε να γίνω δυνατή, σας ευχαριστώ»

Λίγες ημέρες μετά το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η Καμίλα Βαλίεβα θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Η 15χρονη Ρωσίδα έγινε το «πρόσωπο» της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, καθώς στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ εντυπωσίασε με την τετραπλή εναέρια περιστροφή που κατάφερε για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ την επομένη ανακοινώθηκε πως βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, μετά από σχετικό έλεγχο που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) επέτρεψε στη Βαλίεβα να συνεχίσει τις προσπάθειές της στην διοργάνωση της κινεζικής πρωτεύουσας, με την νεαρή Ρωσίδα να κατατάσσεται τέταρτη στο ατομικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποθέωσε τους προπονητές της η Βαλίεβα

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν μαζί μου σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Εκείνους οι οποίοι ήταν δίπλα μου και δεν με άφησαν να χάσω την καρδιά μου, εκείνους που μου έστειλαν υποστηρικτικά μηνύματα, αυτούς που απλώς με σκέφτονταν, που προσευχήθηκαν, που με πίστεψαν και πίστεψαν σε εμένα», έγραψε η Βαλίεβα στο μήνυμά της στο Instagram και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τους θαυμαστές μου, την οικογένεια και τους φίλους μου, τους προπονητές μου, ολόκληρη την ομάδα της ROC (σ.σ.: Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή), τη χώρα μου και ανθρώπους από όλο τον κόσμο. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!! ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!! Θα το θυμάμαι πάντα αυτό, θα είμαι ευγνώμων σε εσάς και θα κάνω πατινάζ για εσάς. Οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και θέλω να ευχαριστήσω όσους με οδήγησαν σε αυτό το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός αθλητή. Είστε απόλυτοι κύριοι στον τομέα σας! Και όχι μόνο προπονείτε, αλλά και διδάσκετε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, κάτι που βοηθά όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή. Με εσάς δίπλα μου, νιώθω προστατευμένη και ικανή να ξεπεράσω κάθε δοκιμασία. Σας ευχαριστώ που με βοηθήσατε να γίνω δυνατή».

Προπονήτρια της Βαλίεβα: «Πολύ εύθραυστη και ταυτόχρονα πολύ δυνατή»

Ανάρτηση στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη Βαλίεβα έκανε και η προπονήτριά της, Ετερι Τουτμπερίτζε, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο για τη σκληρή στάση της απέναντι στην 15χρονη επειδή δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο στο ατομικό του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Έγραψε χαρακτηριστικά η Τουτμπερίτζε: «Καμίλα Βαλίεβα. Ολυμπιονίκης στο ομαδικό, το αστέρι μας. Πολύ εύθραυστη και ταυτόχρονα πολύ δυνατή αθλήτρια. Το τεστ που έπεσε στην Καμίλα έπρεπε να το περάσει όλη η ομάδα μας μαζί. Πόσο ενδεικτικές είναι τέτοιες καταστάσεις. Όσοι χαμογελούσαν χθες, σήμερα έφυγαν από την κερκίδα, αγνόησαν προκλητικά και επιτέθηκαν σαν τσακάλια, προσφέροντας διαφορετικές μεθόδους ελέγχου. Τόσο το καλύτερο, η μοίρα απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους από κοντά μας, σαν να αποκαλύπτει την αλήθεια».


Πηγή