Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

1 στους 8 άνδρες κουβαλάει προφυλακτικό σε κηδείες για «κάθε ενδεχομένο»

Λένε πως η κωμωδία είναι πιο αστεία όταν βασίζεται στην πραγματικότητα και η ταινία «Wedding Crashers» έχει να περηφανεύεται γι’ αυτό. Σε μία από τις πιο εμβληματικές σκηνές της ταινίας, ο Will Ferrell εμφανίζεται να παρηγορεί γυναίκες σε μία κηδεία κάνοντας πράξη την ατάκα πως «η θλίψη είναι το πιο ισχυρό αφροδισιακό».

Και σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποίησε η κορυφαία μάρκα προφυλακτικών Trojan, φαίνεται ότι ο «Chazz Reinhold» έχει δίκιο. Ένας στους οκτώ άνδρες ηλικίας έως και 35 ετών έχει πάρει μαζί του προφυλακτικά σε κηδεία «για παν ενδεχόμενο». Ναι, σωστά διάβασες.

 

 

Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό; Η σεξολόγος Patti Britton πιστεύει ότι το σκεπτικό είναι αρκετά ξεκάθαρο. «Πρόκειται για μία αναπλήρωση του κενού. Κυριολεκτικά και μεταφορικά», ανέφερε στο περιοδικό MEL. «Η τροχιά της θλίψης αφορά την απώλεια της εγγύτητας. Γι’ αυτό ανεβαίνει η λίμπιντό μας: Για να καλύψουμε αυτό το κενό». Ωστόσο η Britton προειδοποίησε ότι το σεξ δεν είναι η απάντηση για την αντιμετώπιση της μοναξιάς ή της απώλειας. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, πως αν το πέος τους βρίσκεται μέσα σε μια κοιλότητα του σώματός της, σημαίνει ότι είμαστε κοντά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε στην πραγματικότητα», τόνισε για να προσθέσει: «Εδώ είναι όπου το σεξ χρησιμοποιείται ακατάλληλα για σύνδεση και εγγύτητα».

Η θλίψη μπορεί επίσης να οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν κακές αποφάσεις, κάτι που είναι μάλλον καταδικαστικό για μια… σύνδεση μετά την κηδεία. Η έρευνα της Trojan’s State of Sex μίλησε σε 2.000 ενήλικες, ηλικίας 18 έως 35 ετών για να πάρει τα στατιστικά τους.

Η αμήχανη στιγμή που πηγαίνεις να αγοράσεις Προφυλακτικά

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίση ευθύνη όσον αφορά την προστασία, είτε πρόκειται για προφυλακτικό είτε για λήψη χαπιού αντισύλληψης. Όσον αφορά τους άνδρες, το 78% από αυτούς που ερωτήθηκαν αποκάλυψαν ότι προτιμούν να φορούν προφυλακτικό παρά να κάνουν τη σύντροφό τους να πάρει ένα αντισυλληπτικό χάπι που μεταβάλλει τις ορμόνες της στο σώμα.

Προς το παρόν, το αντισυλληπτικό χάπι είναι διαθέσιμο μόνο σε γυναίκες ενώ οι επιλογές για τους άνδρες είναι είτε τα προφυλακτικά είτε να υποβληθούν σε βαζεκτομή. Οπότε το να κουβαλάς ένα προφυλακτικό για καλό και για κακό, δεν είναι ποτέ μία κακή ιδέα.


Πηγή