Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

4 περιπτώσεις στις οποίες «πρέπει» να πεις ψέματα στον αγαπημένο σου

Αν σου έλεγα ότι το ψέμα μπορεί να καλό για στη σχέση σου, θα με πίστευες; Μάλλον όχι!! Όλες ξέρουμε ότι η ειλικρίνεια είναι το καλύτερο θεμέλιο για ευτυχισμένες και υγιείς σχέσεις και απαραίτητο στοιχείο για έναν μακροχρόνιο δεσμό.

Γιατί οι άνθρωποι οδηγούνται στην απιστία; Οι ειδικοί απαντούν

Δεν είναι λίγες ωστόσο οι φορές που μια αλήθεια μπορεί να δημιουργήσει περιττές συγκρούσεις, ανασφάλεια, μέχρι και αρνητικά συναισθήματα στον σύντροφό σου.

Aυτό πιθανώς εξηγεί γιατί τα ζευγάρια δεν λένε πάντα την αλήθεια και λένε ένα ψέμα στον αγαπημένο τους κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα. Οι ερευνητές το ονομάζουν «παραπλανητική αγάπη», επειδή γίνεται με καλή πρόθεση (βαθιά αγάπη και φροντίδα). Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι λέγοντας μικρά αθώα ψέματα για τους σωστούς λόγους μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τον δεσμό τους και να τον προστατεύσει από τυχόν συγκρούσεις.

 

4 (ειδικές) περιπτώσεις που το ψέμα είναι αποδεκτό

1) Όταν σε ρωτάει για προηγούμενες σχέσεις σου

Είναι απολύτως λογικό κάποια στιγμή να σε ρωτήσει κάτι για πρώην σχέσεις σου κι εσύ να ντρέπεσαι για μερικά πράγματα ή απλά να μην θέλεις να τα αναφέρεις. Ένα μικρό αθώο ψεματάκι δεν είναι τόσο κακό στην προκειμένη περίπτωση, ίσα ίσα θα σε απαλλάξει από αρνητικές καταστάσεις.

2) Όταν δεν συμπαθείς τους φίλους του

Κακά τα ψέματα κορίτσια, έχει συμβεί σε όλες μας το αγόρι σου να έχει φίλους ή έναν κολλητό που απλά δεν μπορείς να τον βλέπεις. Δυστυχώς όμως καμία δεν θέλει να το εκφράσει αυτό στον αγαπημένο της για να αποφύγει τυχόν συγκρούσεις. Το ψέμα λοιπόν αποτελεί μονόδρομο τις περισσότερες φορές.

3) Όταν δεν σου αρέσει καθόλου το δώρο που σου αγόρασε

Βγαλμένο μέσα από τη ζωή 100% αφού σε όλες μας έχει τύχει να μας αγοράσει κάτι ο σύντροφός μας που απλά δεν θα το φορούσαμε ποτέ (μα ποτέ!). Ένα μικρό ψεματάκι είναι η μόνη λύση για να μην τον πληγώσεις αφού θα στεναχωρεθεί αν μάθει ότι δεν σου άρεσε καθόλου το δώρο του.

4) Όταν σου αρέσει κάποιος άλλος άντρας

Θα δώσω διευκρινίσεις για να μην παρεξηγηθώ. Δεν εννοώ να είσαι «τσιμπημένη» με άλλον, απλά να θεωρείς κάποιον πολύ όμορφο και γοητευτικό. Μερικοί άντρες τείνουν να ζηλεύουν υπερβολικά μόλις καταλάβουν ότι σου αρέσει εμφανισιακά ένας άλλος άνδρας.

 3 καθημερινές συνήθειες που «σκοτώνουν» τη σχέση σας

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com


Πηγή