Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

5 υπέροχα πράγματα που θα συμβούν όταν αφήσεις μία τοξική σχέση

Είναι φοβερό λοιπόν, πώς ενώ μπορεί να έχεις την υγεία σου, το σπίτι σου και κάποιους ανθρώπους να σε αγαπούν και να σε νοιάζονται, εσύ επιλέγεις να επενδύσεις σε ένα άτομο, το οποίο όχι μόνο δεν είναι το ιδανικό για σένα, αλλά δεν πληροί βασικές-ανθρώπινες-προϋποθέσεις. Είναι το λάθος που κάνουμε πολλές γυναίκες-αναφέρομαι σε γυναίκες γιατί στην προκειμένη σε αυτές απευθύνομαι- που αναλωνόμαστε σε τοξικές σχέσεις με τοξικούς ανθρώπους, σε τέτοιο σημείο που από ένα χρονικό διάστημα και μετά, θεωρούμε ότι έτσι πρέπει να είναι οι σχέσεις και έτσι μοιάζει η πραγματική αγάπη και όλα αυτά τα αρνητικά ίσως συναισθήματα που βιώνεις είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά! Ε όχι κοπέλα μου δεν είναι έτσι. Οι τοξικές σχέσεις είναι μία μάστιγα της εποχής, την οποία μπορείς να αποφύγεις και να βρεις την πραγματική ευτυχία. Και αν δεν το πιστεύεις, υπάρχουν πολλές γυναίκες που άφησαν τους τοξικούς συντρόφους τους, και συνειδητοποίησαν κάποια πολύ… σπουδαία πράγματα!

Είσαι όμορφη, υπέροχη, άξια και σημαντική

Ναι, είχες φτάσει στο σημείο να αναρωτιέσαι και να αμφιβάλεις για τον ίδιο σου τον εαυτό. Ποτέ δεν ήσουν αρκετά καλή, οι ανάγκες σου έρχονταν σε δεύτερη μοίρα, η δουλειά σου δεν ήταν και τόσο σημαντική και η μαγειρική σου αρκετά μέτρια. Τον τελευταίο καιρό είχες παχύνει κάπως, και αντί να ξεκινήσεις γυμναστική προτίμησες να παρακολουθήσεις ακόμη μία σειρά στο Netflix. Μα εσύ δεν ήσουν έτσι. Ήσουν η χαρά της ζωής. Μία γυναίκα γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια που ήξερε τι ήθελε και κυρίως πώς να το πετύχει. Ήσουν περήφανη για τη δουλειά σου, για τα φαγητά σου, και για το σώμα σου. Ακόμα και για τη βαρεμάρα σου όταν άραζες απλά να δεις σειρά. Γιατί θα πρέπει να απολογηθείς για όλα αυτά; Και γιατί θα πρέπει αυτά που νιώθεις και σου αρέσουν να είναι λάθος; Όχι δεν είναι. Πολύ απλά ο τοξικός σύντροφός σου σε έχει επηρεάσει τόσο πολύ, που η αυτοεκτίμησή σου και η αγάπη για τον εαυτό σου, έφτασαν σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα. Μαζί με αυτόν λοιπόν, θα φύγουν και οι ανασφάλειές σου. Ήρθε η ώρα.

Οι άντρες μπορούν να γίνουν πραγματικά τρυφεροί…

Και να σου λένε κάθε μέρα πόσο σε αγαπούν. Αλήθεια μπορούν. Όχι εσύ δεν έζησες κάτι παρόμοιο γιατί πολύ απλά δεν ήσουν με κάποιον που σε εκτιμούσε. Όταν ερωτευτείς έναν άνθρωπο γλυκό, που θα νιώθει τυχερός που σε έχει στη ζωή του, τότε θα καταλάβεις πώς είναι οι πραγματικά αγαπημένες και υγιείς σχέσεις. Όχι φίλη μου, οι καυγάδες δεν είναι στο καθημερινό μενού, ούτε και το κακόγουστο χιούμορ εις βάρος σου.

Υπάρχουν ακόμα οι φίλες σου που σε αγαπούν

Και θα είναι εκεί για να σε στηρίξουν. Δεν είναι καθόλου σπάνιο, οι τοξικοί άνθρωποι να μας απομακρύνουν από το υγιές μας περιβάλλον και από τους ανθρώπους που πραγματικά μας αγαπούν. Και η αλήθεια είναι, ότι οι φίλες σου προσπάθησαν και βρήκαν πόρτα. Φταις κι εσύ. Αν πραγματικά σε αγαπούν, θα τα ξεχάσουν όλα. Στο χέρι σου είναι να μην επαναλάβεις κάτι αντίστοιχο. Το έχω δει να συμβαίνει. Φυσικά αυτή η φίλη δεν είναι πλέον στη ζωή μου.

Επαγγελματικά θα γνωρίσεις ένδοξες στιγμές

Βγάζεις την τοξικότητα από τη ζωή σου και ξαφνικά αισθάνεσαι δυνατή, ελεύθερη και ικανή για σπουδαία πράγματα. Και έτσι είναι. Η ίδια δουλειά που εκείνος τόσο έχει υποτιμήσει, η ίδια αυτή δουλειά θα σου προσφέρει ένδοξες στιγμές. Είσαι ανανεωμένη, έχεις όρεξη και οι επιδόσεις σου είναι καλύτερες από ποτέ. Ήρθε η ώρα να λάμψεις!

Θα γίνεις πιο δυνατή

Όλοι μας κρύβουμε ευαισθησίες και αδυναμίες. Όλοι λυγίζουμε και για όλους υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα φτάνουν σε επίπεδα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Πλέον, και έπειτα από τις καταστάσεις που έχεις ζήσει, είσαι πιο δυνατή και υπομονετική. Δεν πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό, αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία τις… κακοτοπιές της ζωής, και προσπαθείς πάντα να βρίσκεις λύσεις για όλα σου τα προβλήματα. Και κάπως έτσι, η ζωή γίνεται όντως καλύτερη.

Διαβάστε ακόμη:

Οι singles είναι πιο ευτυχισμένοι και μάλιστα με αποδείξεις

Γιατί δεν απάντησε στο μήνυμά σου; 5 βασικοί λόγοι


Πηγή