Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
7 σημάδια αποκαλύπτουν αν είσαι ερωτευμένη με έναν άντρα εθισμένο στο σεξ

7 σημάδια αποκαλύπτουν αν είσαι ερωτευμένη με έναν άντρα εθισμένο στο σεξ

Ο εθισμός στο σεξ δεν είναι σέξι. Μιλάμε για ένα κοινωνικό ζήτημα, που στην Αμερική, αυτή τη στιγμή θεωρείται το πλέον αυξανόμενο είδος εθισμού -αριθμητικά- και δυστυχώς ένας από τους πιο δύσκολους εθισμούς να εντοπίσεις και να αντιμετωπίσεις. Εθισμός στο σεξ είναι η εξάρτηση κάποιου ατόμου από τη σεξουαλική δραστηριότητα, η υπερσεξουαλικότητα και όταν η ζωή του ατόμου αυτού κυριαρχείται από την ανάγκη να σχεδιάζει συνεχώς την επόμενη σεξουαλική του δραστηριότητα. Ο άντρας, που είναι εθισμένος στο σεξ, οργανώνει τη ζωή του γύρω από την ερωτική του ζωή και συχνά εκλογικεύει παράλογες συμπεριφορές καθώς είναι σε άρνηση για την εξάρτησή του.

Αν υποπτεύεσαι πως είσαι σε σχέση με κάποιον εθισμένο στο σεξ υπάρχουν σημάδια που αν τα συνδυάσεις μπορεί να σου αποκαλύψουν τον εθισμό του. Πάρα αυτά το να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό είναι απαραίτητο.

1. Δύο προσωπικότητες
Για να μπορέσει να κρατήσει κρυφό τον εθισμό του παρουσιάζεται ως μια γοητευτική και κοινωνική προσωπικότητα. Κατά τη γνωριμία σας, όμως, θα παρατηρήσεις μια σειρά από συμπεριφορές και τακτικές οι οποίες έχουν έλλειψη αξιοπιστίας. Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό στον κόσμο του και πολλές φορές θα διαπιστώσεις ασυνέχειες στις ιστορίες που σου περιγράφει και στα γεγονότα. Μην περιμένεις από εκείνον να σου πει τις ειλικρινείς του απολογίες αν του επισημάνεις πως κάνει κάτι λάθος.

2. Χάνει την αίσθηση του χρόνου
Το κυνήγι για απόλαυση είναι η προτεραιότητά του. Τίποτε άλλο δεν είναι τόσο σημαντικό για αυτόν από το σεξ. Παρατήρησε αν δεν εμφανίζεται έγκαιρα στα ραντεβού γιατί έχασε την ώρα χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Ο χρόνος του σπαταλάται γύρω από το σεξ και από υποψήφιες ερωτικές παρτενέρ.

3. Κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη
Αυτός ο άντρας Απλά δεν ενδιαφέρεται για τη σεξουαλική του υγεία, προστασία και προφύλαξη. Με τον ίδιο τρόπο δείχνει αδιαφορία και ασυνέπεια και σε άλλα πράγματα στη ζωή του. Για αυτόν το σεξ είναι μια διαδικασία στην οποία δεν δίνει τη ανάλογη βαρύτητα που χρειάζεται.

4. Φοβάται τη δέσμευση
Δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις. Μπορεί να παντρευτεί κάποια στιγμή στη ζωή του, αλλά τα κίνητρά του θα είναι οικονομικής φύσης ή για λόγους κοινωνικής αναγνώρισης. Η αγάπη, όμως, δεν ήταν ποτέ το κίνητρό του.  Για αυτό άλλωστε και δεν επενδύει σε σχέσεις και για αυτό δεν αρνείται τη δέσμευση μαζί σου.

5. Είναι serial φλερτάκιας
Είναι μέσα στη φύση του να βγαίνει ραντεβού ή να κυνηγά αρκετές γυναίκες ταυτόχρονα τη στιγμή που δεν αποκαλύπτει σε καμία την πραγματική του ερωτική ζωή. Οι άντρες με εθισμό στο σεξ φτιάχνουν και διατηρούν μια ατζέντα από γυναίκες με τις οποίες επικοινωνούν σε διάφορα χρονικά διαστήματα και όποτε νιώσουν την ανάγκη για σεξ χωρίς συναίσθημα. Κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους δεν είναι ποτέ μόνοι. Πηγαίνουν από τη μία σχέση ή από τη μία σεξουαλική παρτενέρ στην άλλη με μεγάλη άνεση.

6. Δεν παίρνει όχι για απάντηση
Ένα σημάδι εθισμού είναι η μη ικανότητά του να δεχτεί την άρνηση της παρτενέρ του στην εκπλήρωση των επιθυμιών του. Για έναν άντρα εθισμένο στο σεξ το “όχι” δεν μπορεί να υπάρχει και θα κάνει ότι μπορεί να το αλλάξει σε “ναι”. Υποσχέσεις, εκνευρισμός, νεύρα μέχρι να περάσει το δικό του.

7. Είναι αποκομμένος συναισθηματικά
Η σεξουαλική δραστηριότητα μαζί σου δεν τον ικανοποιεί σεξουαλικά ή συναισθηματικά. Δεν δένεται μαζί σου. Μόλις βγει από την πόρτα του διαμερίσματός σου σε έχει ξεχάσει τελείως. Δεν είναι παράξενο να σου πει… “είχα ξεχάσει πόσο ωραία είναι όταν συναντιόμαστε” ακόμα και αν είχατε βρεθεί πριν λίγες μέρες.

 

Πηγή: queen.gr