Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Οι άντρες διαλέγουν σεξ αντί για φαγητό

Οι άντρες διαλέγουν σεξ αντί για φαγητό

Είναι γραμμένο στον εγκέφαλό τους!

Οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι έτσι «καλωδιωμένοι», ώστε να επιλέγουν το σεξ έναντι του φαγητού.

Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, η οποία μελέτησε ένα είδος μικροσκοπιδών ασκαρίων, που ονομάζονται C.elegans και βρήκε ότι τα αρσενικά σκουλίκια, που είχαν την επιλογή ανάμεσα στο φαγητό και την έρευση σεξουαλικού συντρόφου… έτειναν να προτιμούν το δεύτερο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι το ίδιο δεν ίσχυε και για τους ερμαφρόδιτους οργανισμούς που μελέτησαν.

Ορισμένα από τα αρσενικά σκουλήκια που εξέτασαν, είχαν τροποποιηθεί γενετικά, ώστε να είναι πιο ευαίσθητα στην τροφή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα πιο «πεινασμένα» σκουλήκια ήταν δέκα φορές λιγότερο επιτυχή στην εύρεση σεξουαλικού συντρόφου, καθώς ήθελαν να παραμένουν κοντά στην πηγή της τροφής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι τα αρσενικά σκουλήκια ήταν πιο ικανά να «καταπιέζουν» το αίσθημα της πείνας, προκειμένου να βρουν πιθανό ταίρι.

Αυτό, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Douglas Portman, ρίχνει «νέο φως» στις γενετικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

«Τα ευρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ένα αυξανόμενο όγκο αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία η ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης με βάση το φύλο, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νευρική πλαστικότητα και, ως εκ τούτου, να επηρεάσει τις διαφορές στη συμπεριφορά και την ευπάθεια σε ασθένειες μεταξύ των φύλων».

Παρότι η έρευνα δεν αφορούσε ανθρώπους, προηγούμενες ανακαλύψεις που είχαν γίνει μέσα από την παρατήρηση C. elegans βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλα ζώα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Current Biology.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr