Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γιατί οι άντρες έχουν αδυναμία στα γυναικεία οπίσθια;

Η αντρική εμμονή με τα γυναικεία οπίσθια δεν είναι κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα η εμμονή αυτή φαίνεται πώς έχει επιστημονική βάση, λέει ο David Buss, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Οι άντρες πάντα προσελκύονταν από τα γυναικεία στήθη, τους γοφούς και την λεπτεπίλεπτη μέση επειδή τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούσαν δείκτες γονιμότητας για τους προγόνους μας.

Οι επιστήμονες που μελετούν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους υποστηρίζουν ότι η εμμονή του ανδρικού πληθυσμού με τα ζουμερά γυναικεία οπίσθια βασίζεται στην ενστικτώδη προτίμηση για την ιδανική αναλογία μέσης-γοφών. Όσο πιο λεπτή είναι η μέση σε σχέση με τους γοφούς, τόσο πιο ελκυστική είναι η γυναίκα. Αυτή η τάση έχει επίσης βιολογική βάση, καθώς οι γυναίκες με μικρότερη μέση και μεγαλύτερους γοφούς θεωρείται πως είναι πιο γόνιμες. Μία ακόμη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 κατέδειξε ότι η αναλογία μέσης-γοφών δεν είναι ενδεικτική μόνο του σεξ απίλ αλλά και της εξυπνάδας της γυναίκας και των παιδιών που θα γεννήσει!

Και έπειτα υπάρχει και ο «βρώμικος» παράγοντας.

«Είναι ένα ταμπού», λέει ο Eric M. Garrison, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Μastering Multiple Position Sex». «Δεν μας επιτρέπεται να εισχωρήσουμε εκεί με την ίδια ευκολία. Και όταν πρόκειται για σεξ, δεν υπάρχει κάτι πιο διεγερτικό από το απαγορευμένο.»

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στις μέρες μας η ποπ κουλτούρα έχει απενεχοποιήσει τις νοικοκυρές με ζουμερά οπίσθια αφού fashion icons όπως η Jennifer Lopez και η Kim Kardasian έχουν βγάλει selfies ουκ ολίγες φορές αναδεικνύοντας τα ζουμερά κάλλη τους.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξει κάτι σχετικά με το πώς το βλέπετε (ή κάνετε σεξ) αλλά τουλάχιστον τώρα θα ξέρετε γιατί οι άντρες ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο «αγναντεύοντας» τα οπίσθιά σας.

 

 

Πηγή: baby.gr