Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Οι 7 λόγοι που δεν έρχεστε σε οργασμό

Οι 7 λόγοι που δεν έρχεστε σε οργασμό

Μόνο το 10% των γυναικών μπορεί εύκολα να φτάσει σε οργασμό, σύμφωνα με έρευνα την Κλινικής Κλίβελαντ στις ΗΠΑ. Όσο για το υπόλοιπο 90%, η θέση και η διάθεση μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητές να φτάσουν στο μεγάλο O.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τους 7 πιο ύπουλους λόγους που ευθύνονται για αυτό καθώς και τι μπορείτε να κάνετε.

Περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο γραφείο

Όταν οι πυελικοί μύες είναι αδύναμοι μειώνεται η ευχαρίστηση από την ερωτική πράξη. Αντίθετα, η εκγύμνασή τους αυξάνει τη λίμπιντο και βελτιώνει την ποιότητα και ποσότητα των οργασμών.

Φροντίστε να κάνετε ασκήσεις Kegel, να συστέλλετε δηλαδή τους πιελικούς μύες, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 5΄΄. Kάντε 10-20 τέτοιες πιέσεις και σταματήστε αν αισθανθείτε πόνο. Bάλτε ως στόχο τις 100-200 τη μέρα.

Φοράτε ψηλά τακούνια

Σύμφωνα με τον Eden Fromberg, γυναικολόγο στη Νέα Υόρκη, οι γόβες στιλέτο έχουν επιζήμιες παραμορφωτικές επιδράσεις στους πυελικούς μύες και τη λεκάνη σας, καθώς και στα γεννητικά όργανα. Με άλλα λόγια εξαιτίας της παρατεταμένης φθοράς που προκαλούν τα ψηλοτάκουνα το μήνυμα της διέγερσης που είναι απαραίτητο για τον οργασμό καθυστερεί.

Η φαρμακευτική αγωγή ευθύνεται

Συνήθως τα φάρμακα για την πίεση του αίματος, τα αντισυλληπτικά χάπια και τα αντικαταθλιπτικά είναι οι κύριοι ένοχοι,” λέει ο Δρ Fromberg. Αν κάποια παρενέργεια των φαρμάκων σας που μειώνει τη λίμπιντο, προφανώς και δεν υπάρχει διάθεση για σεξ. Επιπλέον τα  αντιισταμινικά μπορεί να μειώσουν την ικανότητά της «αυτο-λίπανσης» με αποτέλεσμα το σεξ να είναι άβολο. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείστε λιπαντικό για να αποφευχθεί ο πόνος και να το ευχαριστηθείτε περισσότερο.

Δεν κάνετε φασαρία

Όντας ομιλητικοί κατά τη διάρκεια του σεξ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κάνει θαύματα, λέει ο σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας Laurel House. Αν είστε ήσυχοι για να μην ξυπνήσετε τα παιδιά ή επειδή προσπαθείτε να είστε διακριτικοί, μειώνετε τις πιθανότητές σας να φτάσετε σε οργασμό. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που λείπουν τα παιδιά και αφήστε τον εαυτό σας περισσότερο ελεύθερο ώστε να αποκομίσετε τα …πλήρη οφέλη.

Ο σύντροφός σας ακόμα το «ψάχνει»

Μπορεί να μην φταίτε εσείς αλλά ο σύντροφός σας. Δεδομένου ότι τα μέρη του γυναικείου σώματος είναι διαφορετικά από τα αντρικά, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και αφοσίωση από την πλευρά των αντρών. Αν δεν αγγίζει βέβαια τα σωστά σημεία είναι ίσως επειδή δεν τα ξέρει. Προτείνετε στάσεις που σας αρέσουν περισσότερο και κατατοπίστε τον. Μερικές φορές ένα βογγητό ή ένα άγγιγμα του χεριού μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα επίπεδα της ωκυτοκίνης σας είναι πολύ χαμηλά

Η ορμόνη της αγάπης πηγαίνει χέρι χέρι με τους οργασμούς. Αν λοιπόν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή, είναι πιο δύσκολο να έρθετε σε οργασμό. Τα επίπεδα της ωκυτοκίνης μπορεί να είναι χαμηλά, εάν είστε ανήσυχοι ή έχετε έντονο στρες και άγχος. Περάστε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας, κοιτάξτε τον στα μάτια, κρατήστε του τα χέρια και θα δείτε πώς θα φτιάξει κατευθείαν η διάθεσή σας.

Ξεχάσατε να πάτε τουαλέτα προηγουμένως

Αν κρατιέστε μόνοι σας και δεν πάτε τουαλέτα να ουρήσετε προφανώς στερείτε εσείς οι ίδιοι από τον εαυτό σας τον οργασμό. «Μερικές γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι για να κάνουν σεξ πρέπει να αδειάσουν την κύστη τους προηγουμένως,» λέει ο Fromberg. «Μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να έρθετε σε οργασμό όταν η κύστη σας είναι πλήρης, διότι είναι δύσκολο να μην σκέφτεται, «Μην κατουρήσω!». Δεν αφήνετε δηλαδή τον εαυτό σας να χαλαρώσει», συμπληρώνει ο ίδιος.