Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η αλλόκοτη «παρενέργεια» που προκαλεί το πολύ σεξ

Η αλλόκοτη «παρενέργεια» που προκαλεί το πολύ σεξ

Το συχνό σεξ συνδέεται με τη βελτιωμένη έκβαση της υγείας, την καλύτερη διάθεση και τα αυξημένα επίπεδα ενέργειας και ευεξίας.

Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο σεξ κάνουμε, τόσο το καλύτερο; Όχι πάντα, υποστηρίζουν οι ειδικοί…

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον δείχνει ότι όταν το σεξ καταλήγει να γίνεται «υποχρέωση» έχει μάλλον περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά οφέλη για την ψυχική μας διάθεση.

Όταν το σεξ γίνεται αυτοσκοπός, όταν δηλαδή προσπαθούμε ή αναγκαζόμαστε να το κάνουμε πιο συχνά χωρίς απαραιτήτως να έχουμε την κατάλληλη διάθεση, χάνουμε τον ενθουσιασμό μας και καταλήγουμε να αισθανόμαστε πιο κουρασμένοι, διαπίστωσαν οι ερευνητές έπειτα από ένα πρωτότυπο πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 64 ζευγάρια.
Αρχικά, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να καταγράψουν πόσο συχνά έκαναν σεξ και πώς ένιωθαν αμέσως μετά. Τα μισά από τα ζευγάρια συνέχισαν κανονικά να κάνουν σεξ όπως και πριν, ενώ από τα άλλα μισά ζητήθηκε να διπλασιάσουν τη συχνότητα των ερωτικών τους επαφών. Ένα μήνα μετά, τα ζευγάρια της δεύτερης ομάδας δήλωσαν όχι μόνο ότι δεν ένιωθαν πιο ευτυχισμένα αλλά μάλιστα ότι η ερωτική τους διάθεση ήταν πιο πεσμένη απ’ ότι συνήθως και ότι απολάμβαναν το σεξ λιγότερο απ’ ότι πριν.

Το πρόβλημα φάνηκε να εντοπίζεται στο αυξημένο στρες που αντιμετώπιζαν τα ζευγάρια αυτά, καθώς ένιωθαν πως το σεξ ήταν υποχρέωση και πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ερωτικά παιχνίδια απλώς και μόνο όποτε το επιθυμούσαν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι πολλά ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις συχνότερες σεξουαλικές επαφής και πως συχνά η όρεξη έρχεται… τρώγοντας. Βέβαια, είναι δύσκολο η ερωτική ζωή του ζευγαριού να παραμείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και κανείς από τους δύο συντρόφους δεν πρέπει να πιέζεται να κάνει σεξ όταν πραγματικά δεν το επιθυμεί.

 

 

 

Πηγή: onmed.gr