Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Lockdown part 2: Πώς θα επιβιώσει η σχέση σου ακόμη μία καραντίνα;

Τα ψέματα τελείωσαν και έχουμε ήδη μπει σε τροχιά δεύτερου lockdown. Οι ανακοινώσεις διά στόματος Πρωθυπουργού και Σωτήρη Τσιόδρα, έγιναν και πλέον από το τα ξημερώματα Σαββάτου, το γνωστό πια sms μπαίνει και πάλι στις ζωές μας, τα μαγαζιά κλείνουν, η τηλεργασία ενισχύεται, και όλοι μας, θα περνάμε ατελείωτες ώρες στο σπίτι, αντιμέτωποι όχι με την πλήξη μας, αλλά κυρίως με το φόβο και την αγωνία μας για το αύριο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τύχη, από το να έχεις μία συντροφιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Άλλοι προτιμούν την απόλυτη μοναξιά. Εγώ σήμερα θα πάρω ως δεδομένο ότι θα περάσεις τις μέρες σου με τον καλό σου, και σου έχω μερικά tips για να… συνεχίσετε να είστε αγαπημένοι!

Να μιλάτε…

Αν κάναμε ένα λάθος στην πρώτη καραντίνα, ήταν ότι αφήσαμε τους φόβους μας και τις σκοτεινές μας σκέψεις να μας καταλάβουν ολοκληρωτικά. Όσο χάλια και αν νιώθεις και όσο κι αν φοβάσαι ότι η ζωή σου θα αλλάξει δραστικά έπειτα από όλα αυτά-θα αλλάξει δε θέλω να σε ταράξω- δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το εκφράζεις. Μίλα με το σύντροφό σου, μοιράσου τις σκέψεις σου και με τη συζήτηση θα νιώσεις αμέσως καλύτερα. Οι μεγαλύτεροι καυγάδες είναι άλλωστε γνωστό, προκαλούνται από τα κλασικά ξεσπάσματα που κάνουμε σχεδόν όλοι. Προσπάθησε να τα αποφύγεις με ειλικρινή συζήτηση.

Να γυμνάζεστε…

Επίσης πολύ βασικό. Κανένας άνθρωπος δεν έχει γεννηθεί για να είναι έγκλειστος χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Η βασική λύση για να περάσει η ώρα ευχάριστα και να έχεις όφελος για την ίδια σου την υγεία είναι αναμφισβήτητα η γυμναστική. Ακόμα καλύτερα αν το κάνετε και μαζί. Θα γελάσετε και θα θέσετε από κοινού νέους στόχους. Και αυτό είναι πάντα καλό.

Να έχετε επαφές με φίλους…

Προφανώς και δεν εννοώ πρόσωπο με πρόσωπο, δεν τρελάθηκα ακόμα, αλλά μπορείτε να κανονίσετε ιντερνετικές συναντήσεις με τους φίλους σας συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Βάλτε λίγο κρασί, φτιάξε και ένα ωραίο δείπνο και πείτε τα νέα σας. Αν δεν έχετε νέα, θυμηθείτε τα παλιά. Και γελάστε με την ψυχή σας. Ακόμα και τσακωμένοι να ήσασταν, είναι σίγουρο ότι θα κοιμηθείτε χωρίς νεύρα!

Να κάνετε σεξ…

Υπάρχει μεγαλύτερο αγχολυτικό από το σεξ; Όχι. Ε λοιπόν γιατί να μην το προτιμήσεις; Μη σου πω να το εντάξεις και στην καθημερινότητά σου. Γιατί έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις; Ήρθε η ώρα να δεθείτε ακόμα περισσότερο και να δοκιμάσετε και νέα πράγματα. Και κάπως έτσι θα περάσουν οι μέρες… Πού θα πάει;

Photo Credits: Negin Mirsalehi




Πηγή