Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από το σεξ Ο αυνανισμός είναι επικίνδυνος για την υγεία

Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από το σεξ: Ο αυνανισμός είναι επικίνδυνος για την υγεία

Μύθος! Ο αυνανισμός είναι μια απολύτως φυσιολογική έκφραση της σεξουαλικής λειτουργίας που αφoρά στην πλειοψηφία των ανδρών και των γυναικών είτε έχουν ερωτικό σύντροφο είτε όχι.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια αποτελούσε ταμπού και μάλιστα επικρατούσαν λανθασμένες απόψεις που θεωρούσαν ότι όταν συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, η ακόμα και σε ψυχικές νόσους. Η επιστήμη σήμερα δεν θεωρεί επικίνδυνο τον αυνανισμό για την υγεία των ανδρών και των γυναικών.

Πότε θεωρείται πρόβλημα; Ο αυνανισμός θεωρείται πρόβλημα στην περίπτωση που κάποιος το κάνει καταναγκαστικά, όταν αυτό εμποδίζει την σεξουαλική επαφή με τον σύντροφο, γίνεται σε δημόσιους χώρους ή προκαλεί σημαντική δυσφορία στο άτομο. Αν δηλαδή ο αυνανισμός έχει αρχίσει να αποτελεί μια απόδραση από τα προβλήματα της σχέσης ή αν το άτομο δεν μπορεί να εμπλακεί σε οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική δραστηριότητα εκτός από αυτή, αν και θα το ήθελε, ή αν έχει εξελιχθεί σε ένα υποκατάστατο για πραγματικές εμπειρίες με έναν σύντροφο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πιθανό το άτομο να χρειάζεται να συμβουλευτεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας, εξειδικευμένο σε αυτά τα θέματα. Αν ο αυνανισμός είναι ένα κομμάτι και όχι το επίκεντρο της ζωής σας, τότε δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε!

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr