Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Μόλις χώρισες; 5 πράγματα για τα οποία πρέπει να ευχαριστείς τον πρώην σου!

Μόλις χώρισες; 5 πράγματα για τα οποία πρέπει να ευχαριστείς τον πρώην σου!

Ο χωρισμός (κυριώς όταν είναι δική του ιδέα) μπορεί να γίνει μια επίπονη διαδικασία. Να είσαι σίγουρη, όμως, πως μέσα από αυτή θα πάρεις μαθήματα για τον ίδιο σου τον εαυτό, τα θέλω σου για τις σχέσεις και τους άντρες ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να βρεις την καλύτερη σου εκδοχή για την επόμενη σχέση.
Μπορεί τώρα να έχεις αρνητικά συναισθήματα για τον πρώην σου σε λίγο καιρό όμως θα πρέπει να τον ευχαριστείς… Για πέντε πολύ σημαντικούς λόγους.

Σε προετοίμασε για την επόμενη σχέση
Πολλές φορές μετά από έναν χωρισμό ταλαιπωρείσαι από ανούσια “αν“. “Τι θα γινόταν αν ήμουν πιο υποστηρικτή απέναντί του”; “Τι θα γινόταν αν δεν τσακωνόμασταν για λεπτομέρειες”; Τα καλά νέα είναι πως θα πάρεις απαντήσεις σε όλα όσα αναρωτιέσαι πολύ σύντομα και στην επόμενη σου σχέση. Δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο και να πάρεις πίσω όσα έκανες, αλλά μπορείς να σιγουρευτείς πως δεν θα επαναλάβεις τις ίδιες πρακτικές στο μέλλον. Και αυτό είναι το σημαντικότερο που σου έχει προσφέρει ο πρώην σου.

Σε έκανε καλύτερη στο σεξ
Όπως θα ξέρεις η επανάληψη μας κάνει καλύτερες! Κάθε συνεύρεση που είχατε, κάθε τεχνική που σου έδειξε, κάθε φορά που σου εξηγούσε γιατί του άρεσε κάτι είναι εμπειρία για σένα, που διαμόρφωσε τη σεξουαλική προσωπικότητα που έχεις τώρα. Με κάθε σχέση έρχεσαι και πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή σου καθώς γεμίζεις ερωτικές εμπειρίες.

Σου έμαθε τι θέλεις από μια σχέση
Αυτό που κάνει έναν χωρισμό τόσο οδυνηρό είναι η νοσταλγία όλων των καλών στιγμών που είχαμε με το πρώην ταίρι μας. Οι περισσότεροι θα σου πουν να προσπαθήσεις να διώξεις αυτές τις σκέψεις από το μυαλό σου ή ότι χώρισες γιατί οι κακές στιγμές υπερτερούσαν των καλών. Το να κατανοήσεις τι πήγε λάθος, όμως, στη σχέση είναι πολύ σημαντικό. Αυτές οι αναμνήσεις είναι τα μαθήματά σου από αυτή τη σχέση και πρέπει από αυτά να μάθεις πράγματα για σένα και για τα όσα μπορείς να κάνεις ή όχι σε μια σχέση.

Σου έμαθε τι ΔΕ θες από μια σχέση
Πριν από εκείνον νόμιζες πως σε ελκύουν οι αινιγματικοί, μυστηριώδεις τύποι. Μετά από εκείνον κατάλαβες ότι ήταν υπερβολικά απόμακρος και τελικά χρειάζεσαι κάποιον στη ζωή σου που να σου δίνει περισσότερη προσοχή. Το να σου μάθει κάποιος τα θέλω σου είναι σπουδαίο κατόρθωμα.

Σε βοήθησε να ωριμάσεις
Αναπόφευκτα το να είσαι με κάποιον για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα σε αλλάζει ως προσωπικότητα. Τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν σε μια σχέση σε κάνουν πάνω από όλα να μάθεις τον εαυτό σου, τις αντιδράσεις σου και τα θέλω σου. Κράτα λοιπόν τα θετικά από την πρώην σχέση σου και το παρελθόν σου και προχώρησε με θάρρος για την επόμενη εμπειρία.

 

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr