Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Παιχνίδια του μυαλού που βλάπτουν το σεξ

Παιχνίδια του μυαλού που βλάπτουν το σεξ

Τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στην εικόνα που έχετε για το σώμα σας και στη σεξουαλικότητά σας; Μεγαλύτερη από όση φαντάζεστε.

Με τον όρο εικόνα σώματος εννοούμε μια νοητή φωτογραφία του σώματός μας η οποία όμως δεν αντανακλά το πραγματικό μας σώμα. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη γνώμη που έχουμε για αυτό, έτσι όπως τη διαμορφώνουμε ανάλογα με τα συναισθήματά μας ως προς αυτό, με το πώς το συγκρίνουμε με ένα ιδανικό σώμα, με αυτά που μας αρέσουν και δεν μας αρέσουν πάνω μας και με το τι νομίζουμε ότι βλέπουν οι άλλοι σε εμάς.

Μια αρνητική εικόνα σώματος μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας, στις σχέσεις της και στην σεξουαλικότητα της. Μερικές γυναίκες αυτό τις οδηγεί στο να νιώθουν άβολα να τις δει ο σύντροφος τους να γδύνονται, ενώ άλλες μπορεί να μην αφήνουν καν τον σύντροφο τους να τις αγγίξει από φόβο μήπως εκείνος καταλάβει «πόσο χοντρές είναι στα αλήθεια». Πολύ συχνά μια κακή εικόνα σώματος οδηγεί μια γυναίκα στο να κάνει σεξ σε πολύ συγκεκριμένες στάσεις που δεν θα αναδεικνύουν αυτό που κατά την γνώμη τους είναι προβληματικό ή μπορεί να περιορίζει τον αυθορμητισμό και την ερωτική διάθεση.

Η εικόνα αυτή μπορεί να γίνει θετική αλλά χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε για τον εαυτό μας και αυτό χρειάζεται χρόνο, εξάσκηση και επιμονή.

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr