Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Ποιες τροφές ενισχύουν την αντρική γονιμότητα

Ποιες τροφές ενισχύουν την αντρική γονιμότητα

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το μενού

Η χαμηλή κίνηση σπερματοζωαρίων έχει συνδεθεί με παράγοντες όπως η ανεπάρκεια ψευδαργύρου ή έλλειψη βιταμινών. Έτσι, κάνοντας κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας μπορεί να ενισχυθεί η γονιμότητά σας. Δείτε τι πρέπει να περιλαμβάνει το μενού!

Στρείδια για την παραγωγή σπέρματος

Τα στρείδια είναι μία από της καλύτερες πηγές ψευδαργύρου που βοηθά την παραγωγή σπέρματος. Επίσης δεν ενοχλεί το γεγονός που είναι αφροδισιακό για τον σκοπό που χρειάζεται! Αν το στομάχι σας δεν αντέχει τα στρείδια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλες καλές πηγές ψευδαργύρου όπως είναι η γαλοπούλα, η κολοκύθα, ο αστακός και τα μύδια.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί ότι διπλασιάζει το σπέρμα σε ποσότητα και όγκο. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά – όσο περίπου τα ρόδια και τα μούρα. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα μεγάλο όπλο ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, μόρια που έχουν συνδεθεί με τις τοξίνες και προκαλούν βλάβη σε κυτταρικές δομές. Έχουν επίσης συνδεθεί με την ανδρική υπογονιμότητα. Αλλά μην το παρακάνετε με την ποσότητα διότι η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες στην τεστοστερόνη η οποία θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Μια πλάκα την ημέρα είναι αρκετή.

Σκόρδο για την κινητικότητα του σπέρματος

Μπορεί το έντονο άρωμα του να σας απωθεί, είναι όμως σούπερ ενθαρρυντικό για τη γονιμότητα. Περιέχει δύο μαγικά συστατικά – την ουσία allicin, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα του και προστατεύει τα σπερματοζωάρια από ζημιές και το σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος. Μία έως δύο σκελίδες την ημέρα σκόρδο, είναι πολύ καλά.

Μπανάνες για τη λίμπιντο

Οι μπανάνες αυξάνουν την ανδρική λίμπιντο και την αντοχή στο σεξ, λόγω ενός ενζύμου που ονομάζεται βρομελίνη. Είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνες C, Α και Β1 οι οποίες ενισχύουν την ικανότητα του οργανισμού να παράγει σπέρμα.

Μπρόκολο

Η έλλειψη σε βιταμίνη Α ευθύνεται για τη χαμηλή γονιμότητα στους άντρες, διότι κάνει το σπέρμα υποτονικό. Το μπρόκολο είναι γεμάτο με βιταμίνη Α, όπως επίσης οι κόκκινες πιπεριές, το σπανάκι, τα βερίκοκα, οι γλυκοπατάτες και τα καρότα.

Σπαράγγια για την ποσότητα

Τα σπαράγγια είναι ένα άλλο όπλο ενάντια στις δυσάρεστες ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης γεμάτα με βιταμίνη C, τα οποία προστατεύουν το σπέρμα από βλάβες και αυξάνουν την κινητικότητα και την ποσότητα – έτσι θα παράγετε περισσότερα σπερματοζωάρια και εκείνα θα κινηθούν ταχύτερα.

Καρύδια για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και αυξάνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα – και τα καρύδια είναι μια φανταστική πηγή. Είναι ένα νόστιμο σνακ και μπορούν να συνοδεύσουν τα δημητριακά ή το επιδόρπιο σας. Άλλες καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι τα καβούρια, ο σολομός, το κοτόπουλο και η κολοκύθα.

Τζίντζερ για την τεστοστερόνη

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπογονιμότητας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνη, αυξάνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και αντιμετωπίζει ακόμη και τη στυτική δυσλειτουργία. Προσθέστε το στο τσάι σας αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό σας.

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr