Δευτέρα , 20 Σεπτέμβριος 2021
Πότε ξεπερνιέται ένας χωρισμός

Πότε ξεπερνιέται ένας χωρισμός

Ο χρόνος είναι το καλύτερο γιατρικό

Μία νέα έρευνα που ως σκοπό είχε να ανακαλύψει τις θετικές επιπτώσεις των… χωρισμών, υποστηρίζει ότι χρειάζονται τρεις μήνες για να ξεπεράσει κανείς την κατάρρευση μιας σχέσης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό The Journal of Positive Psychology και βρήκε ότι χρειάζεται να περάσουν 11 εβδομάδες, προκειμένου να αρχίσει να νιώθει κανείς τις «ευεργετικές επιπτώσεις ενός χωρισμού».

Οι ερευνητές Gary Lewandowski και Nicole Bizzoco από το πανεπιστήμιο Monmouth του Νιου Τζέρσεϊ ρώτησαν 155 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν βιώσει ένα χωρισμό τους τελευταίους έξι μήνες. Διαπίστωσαν, ότι το 71% αυτών άρχισε να βλέπει τα θετικά σημάδια σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι άρχιζαν να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους και ανέπτυξαν ισχυρότερες στρατηγικές αντιμετώπισης πέρα από το όριο των 11 εβδομάδων.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να βρίσκει εφαρμογή μόνο σε βραχυπρόθεσμες σχέσεις.

Μια διαφορετική έρευνα, που εξέτασε πόσος χρόνος χρειάζεται να περάσει για να ξεπεράσει ένα ζευγάρι ένα διαζύγιο και βρήκε ότι το χρονικό περιθώριο ήταν σημαντικά μεγαλύτερο (περίπου 18 μήνες). Αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός, ότι ένας γάμος θεωρείται πιο σοβαρή δέσμευση.

Πηγή: newsbeast.gr