Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Summer loading: Οι κοντινές εξορμήσεις που οφείλεις να κάνεις φέτος με την παρέα σου

Κοιτώντας την ημερομηνία στην οθόνη του υπολογιστή, δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω πως βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μήνα του φετινού καλοκαιριού. Βέβαια, για να είμαι πιο ακριβής, δεν μπορώ να πιστέψω πως ενώ είμαστε έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε τον Ιούνιο, οδεύοντας προς την «καρδιά» του καλοκαιριού, δεν έχω καταφέρει ακόμη να ξεφύγω από το κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, όπως καταλαβαίνω μέσα από συζητήσεις με φίλες, συναδέλφους και γνωστούς, λίγοι από εμάς έχουμε καταφέρει να ξεγλιστρήσουμε, έστω για να ένα σύντομο χρονικό διάστημα, από τον θόρυβο και την πολυκοσμία της πόλης.

Ομολογουμένως, υπάρχουν φορές που οι συνθήκες δεν ευνοούν το να πραγματοποιήσουμε μία παρεΐστικη απόδραση, με αποτέλεσμα να την μεταφέρουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα. Τα μέλη της παρέας δυσκολεύονται να συγχρονιστούν, ενώ δεν μπορούν να κατασταλάξουν σε κάποιον προορισμό, που θα τους ικανοποιεί όλους. Ωστόσο, αντί να στερούμαστε τη δυνατότητα να μοιραστούμε στιγμές και καλοκαιρινές περιπέτειες, μπορούμε να επιλέξουμε έναν κοντινό, οικονομικό προορισμό, στον οποίο θα καταφέρουμε να ξεσκάσουμε και να απολαύσουμε την παρέα των αγαπημένων μας προσώπων.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει μία σύντομη λίστα με κοντινούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθείς με την παρέα σου, για να βιώσετε μία άκρως καλοκαιρινή, ανέμελη και γευστική περιπέτεια, η οποία θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά και θα έχει τη δροσιστική γεύση της αγαπημένης μπύρας ΑΛΦΑ.

Απολαμβάνοντας μία μονοήμερη στο «ιερό ακρωτήριο των Αθηναίων»

Μπορεί το γραφικό Σούνιο να απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, όμως πόσοι από εμάς το έχουμε επισκεφθεί πρόσφατα; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους οικισμούς κοντά στην Αθήνα, ο οποίος εκτός από «παραμυθένια» τοπία φυσικού κάλλους, περιλαμβάνει και έναν από τους πιο ξακουστούς και δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, δηλαδή τον Ναό του Ποσειδώνα ή το «ιερό ακρωτήριο των Αθηναίων», σύμφωνα με τον Όμηρο. Τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, λοιπόν, από το να αφιερώσεις μαζί με την παρέα σου μία ολόκληρη Κυριακή, ώστε να ανακαλύψετε μαζί τις «κρυφές» ομορφιές αυτού του ξεχωριστού προορισμού;

Πραγματοποιώντας μία μονοήμερη εκδρομή στο Σούνιο, όχι μόνο θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε δροσιστικές βουτιές σε κάποιον από τους μαγευτικούς, κατάφυτους κολπίσκους της περιοχής, αλλά θα γνωρίσετε από κοντά και τον εντυπωσιακό Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία δε πως πραγματοποιώντας μία φυσιολατρική πεζοπορία στο χαώδες βάραθρο της περιοχής Καμάριζα, σε έναν κρατήρα που φτάνει στα 55 μέτρα βάθος και διαθέτει διάμετρο 120 μέτρων, θα επιστρέψετε το βράδυ στο σπίτι έχοντας δημιουργήσει όμορφες και έντονες αναμνήσεις.

Πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στο αθηναϊκό νησί του Αργοσαρωνικού

Η αλήθεια είναι πως τα Σαββατοκύριακα, οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι γεμάτοι από οχήματα που μεταφέρουν… αγανακτισμένους λουόμενους στις πιο κοντινές παραλίες. Αν θέλεις, λοιπόν, να αποφύγεις το μποτιλιάρισμα και να απολαύσεις με την παρέα σου ένα χαλαρωτικό μπάνιο στη θάλασσα, χωρίς να περάσετε το πρωινό σας… κολλημένοι σε κάποια λεωφόρο της Αθήνας, μπορείτε να πάτε από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και να επιβιβαστείτε στο καράβι που πηγαίνει στην Αίγινα. Μισή ώρα αργότερα, θα έχετε αφήσει πίσω σας το πολύβουο αστικό τοπίο και θα απολαμβάνετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα της «πριγκίπισσας» του Αργοσαρωνικού.

Η Αίγινα είναι ένα νησί που διαθέτει πολλές και διαφορετικές παραλίες μοναδικής ομορφιάς, με την Πέρδικά, την Αγία Μαρίνα και τη νησίδα Μονή Αίγινας, να ξεχωρίζουν για το φυσικό τους κάλλος. Πριν πάρετε το πλοίο της επιστροφής, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού, για φρέσκους ψαρομεζέδες και θαλασσινές gourmet απολαύσεις, που θα συνοδεύονται από την αφιλτράριστη, σταρένια μπύρα ΑΛΦΑ Weiss, η οποία χάρη στον έντονα αρωματικό χαρακτήρα, την ήπια πικράδα και το γεμάτο σώμα της, θα κάνει ακόμη πιο δυνατή και γευστική την κάθε σας στιγμή.

 parea3

Εξόρμηση σε έναν κρυφό «παράδεισο» κοντά στην πρωτεύουσα

Αν η παρέα σου αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έρχονται για μπάνιο, επειδή θεωρούν πως οι παραλίες της Αττικής δεν αξίζουν τον κόπο, τότε πρέπει οπωσδήποτε να τους συστήσεις την Ψάθα, τον επίγειο «παράδεισο» που απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο. Πρόκειται για μία ακρογιαλιά ξεχωριστής ομορφιάς, με πολύχρωμα βότσαλα, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά και «πλούσια» βλάστηση από πεύκα, η οποία είναι βέβαιο πως θα τους αλλάξει γνώμη και θα γίνει το καλοκαιρινό στέκι της παρέας.

Αν θέλετε να φτάσετε έγκαιρα εκεί και να πιάσετε το καλύτερο σποτ στην παραλία, φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί. Είναι ο μόνος τρόπος για να γλιτώσετε την κίνηση και την έντονη ζέστη του μεσημεριού. Παρότι η περιοχή φημίζεται για τα παραλιακά ταβερνάκια με την υπέροχη θέα και τα εστιατόρια με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα υπαίθριο μπάρμπεκιου ή ένα πικ νικ στην παραλία, αρκεί να οργανωθείτε καλά πριν ξεκινήσετε την εκδρομή σας. Ναι, μπορεί να είναι μία διαδικασία που χρειάζεται προετοιμασία, όμως να είσαι σίγουρη πως πρόκειται για μία λαχταριστή, παρεΐστικη εμπειρία γαστρονομίας, την οποία θα θυμάστε για πάντα!

parea4 copy

Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν! Άρχισε από σήμερα να ξεσηκώνεις την παρέα σου για την επόμενη καλοκαιρινή σας εξόρμηση. Όπως και να έχει, να θυμάσαι πως ο προορισμός δεν έχει καμία σημασία, όταν έχεις στο πλάι σου τους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο και μαζί τους, μπορείς να πιεις στην υγεία των δικών σας στιγμών, απολαμβάνοντας τη δροσιστική υφή μίας παγωμένης μπύρας ΑΛΦΑ.


Πηγή