Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Το περισσότερο σεξ δεν φέρνει την ευτυχία

Το περισσότερο σεξ δεν φέρνει την ευτυχία

Τι αποκαλύπτει νέα αμερικανο-καναδική μελέτη

 

Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και φαίνεται πως η συμβουλή τους είναι διαχρονική, ισχύοντας ακόμη και για το σύγχρονο σεξ. Μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ δεν κάνει κατ’ ανάγκη τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.

Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, φαίνεται πως είναι τα πιο ευτυχισμένα. Προηγούμενες μελέτες έτειναν στη διαπίστωση ότι περισσότερο σεξ ίσον περισσότερη ευτυχία.

Οι ερευνητές -με επικεφαλής την κοινωνική ψυχολόγο Έιμι Μούιζ του Πανεπιστημίου του Τορόντο- που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Social Psychological and Personality Science», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 40.000 άτομα, που συλλέχθηκαν σε διάστημα άνω των τεσσάρων δεκαετιών.

«Μολονότι το συχνότερο σεξ έχει συσχετιστεί με την μεγαλύτερη ευτυχία, αυτό δεν ισχύει, όταν το σεξ γίνεται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα», σύμφωνα με την Μούιζ. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά σχέση με τον/τη σύντροφό του, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει σεξ κάθε μέρα, από τη στιγμή που έχει αυτή τη σχέση», προσέθεσε.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους συμπεριέλαβε μόνο παντρεμένους ή ετεροφυλόφιλα ζευγάρια με ρομαντική-ερωτική σχέση και το συμπέρασμα για τη σχέση ανάμεσα στη συχνότητα του σεξ και στην ευτυχία δεν ισχύει κατ’ ανάγκη για τους εργένηδες και άλλα είδη ζευγαριών.

Επίσης, παρά τα στερεότυπα ότι οι άνδρες αναζητούν συχνότερα το σεξ από τις γυναίκες, η νέα έρευνα δεν διαπίστωσε κάποια τέτοια διαφορά.

Από την άλλη, το σεξ φαίνεται να συσχετίζεται με την ευτυχία στενότερα και από το χρήμα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ανάμεσα σε ένα άτομο που έχει χαμηλό εισόδημα και σε ένα που κάνει πολύ αραιά σεξ, φαίνεται πως το δεύτερο έχει μικρότερη ευτυχία (όλα αυτά ισχύουν πάντα με βάση τον μέσο όρο).

Οι ερευνητές συνέστησαν στους ανθρώπους να μην αυξομειώνουν σκοπίμως τη συχνότητα του σεξ για να φθάνουν τη μία φορά την εβδομάδα, αλλά να συζητήσουν μεταξύ τους σε ποιο βαθμό οι σεξουαλικές ανάγκες τους ικανοποιούνται και αν θα έπρεπε να κάνουν αλλαγές, καθώς αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα, είναι η ποιότητα της σχέσης τους και όχι η όσο γίνεται μεγαλύτερη συχνότητα του σεξ.

Πάντως σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τα παντρεμένα ζευγάρια τείνουν πράγματι να κάνουν σεξ περίπου μια φορά την εβδομάδα, οπότε ίσως ενδόμυχα να έχουν βρει την χρυσή τομή!

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr