Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Το σεξ κάνει καλό στην υγεία!

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία!

Δεν θα χρειαστούν πολλά επιχειρήματα για να πειστείς πως το σεξ κάνει καλό, όμως χρήσιμο είναι να γνωρίζεις πως όσο περισσότερο κάνεις, τόσο καλύτερη υγεία θα έχεις. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους το σεξ, εκτός της ηδονής που προσφέρει, βελτιώνει την υγεία μας.

  • Είναι ευεργετικό για την καρδιακή λειτουργία. Σύμφωνα με πολλές ιατρικές μελέτες, οι άνδρες που κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα έχουν μικρότερο ρίσκο για καρδιαγγειακές παθήσεις από αυτούς που έχουν λιγότερες ερωτικές επαφές. Συνολικά, το να έχει κανείς τη φυσική κατάσταση που του επιτρέπει να κάνει συχνά σεξ, είναι δείκτης καλής υγείας, ενώ η ίδια η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια του σεξ, γίνεται ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών προβλημάτων.
  • Το σεξ βοηθά στο κάψιμο θερμίδων. Λόγω της μικρής του διάρκειας, ο οργασμός καίει μονάχα τρεις θερμίδες, όμως μέχρι να φτάσεις σε αυτόν έχεις ήδη προλάβει να κάψεις αρκετές, πάντα ανάλογα με το βάρος σου, αλλά και τη διάρκεια και ένταση της σεξουαλικής πράξης. Αν είσαι του… μαραθωνίου και κρατάς για μία ή περισσότερη ώρα μπορεί να κάψεις πάνω από 500 θερμίδες, ενώ ακόμα και ένα σπριντ ερωτικής πράξης, που διαρκεί κάτω από δέκα λεπτά μπορεί να βοηθήσει να κάψεις περισσότερες από 100.
  • Το σεξ είναι ένα είδους φυσικό υπνωτικό, κάτι που σίγουρα γνωρίζουν από πρώτο χέρι αρκετές γυναίκες, αφού ο ανδρικός οργασμός λειτουργεί ως αποτελεσματικό ενισχυτικό του ύπνου.
  • Το σεξ μειώνει τα επίπεδα στρες. Το σεξ απελευθερώνει το άγχος, μειώνει τις ορμόνες του στρες, ενώ σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ψυχολογική πίεση για τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά από μία ερωτική πράξη!
  • Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αποδεικνύεται πως έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Όσοι είναι σεξουαλικά ενεργοί έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν ή να υποκύψουν σε κάποια ίωση.
  • Το σεξ δημιουργεί μία ασπίδα κατά του καρκίνου του προστάτη, ενώ εκατοντάδες έρευνες έχουν επίσης αποδείξει πως το προσδόκιμο ζωής είναι υψηλότερο σε όσους είναι σταθερά σεξουαλικά ενεργοί κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

 

 

Πηγή: sexipedia.gr