Τρίτη , 4 Οκτώβριος 2022

ΕΠΟ: Άσκησε πειθαρχική δίωξη σε Παναιτωλικό και Κούγια

Πειθαρχική δίωξη της ΕΠΟ στον Παναιτωλικό και στον Αλέξη Κούγια.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη και στην ΠΑΕ Παναιτωλικός για σχόλια κατά της διαιτησίας, και στον Αλέξη Κούγια για δηλώσεις του.

Οι δηλώσεις Κούγια

Σε απολογία κλήθηκε ο Αλέξης Κούγιας για τη συμπεριφορά του στον αγώνα της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ Β’ στις 29 Ιανουαρίου. Τότε είχε αναφέρει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα. Αυτό είναι φαρσοκωμωδία και ξεχρέωμα λογαριασμών. Η ιστορία του ΠΑΟΚ δεν του επιτρέπει να έχει αυτές συμπεριφορές στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Δεν είναι δυνατόν σε άλλα παιχνίδια με τους ανταγωνιστές της ΑΕΛ να σηκώνει τα πόδια και να βάζει κάτι παιδάκια να παίξουν και σήμερα ο Ζορό από την Ουρουγουάη και ο Κούλης Ιωσηφίδης, που δεν σέβεται ούτε την ιστορία του, σαν δύο κολλητήρια του Καραγκιόζη να διαμαρτύρονται σε κάθε φάση ακόμη και σε προκλητικά φάουλ από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό με σκοπό να επηρεάσουν τον διαιτητή και τους βοηθούς και να καταφέρουν να μην μας δοθεί ένα καταφανέστατο πέναλτι, που θα το έδινε ακόμη και ο Ιβάν Σαββίδης από ντροπή και μόνο.

Μέχρι τώρα εκτός από το σημερινό δεν μας έχουν δώσει άλλα δυο καταφανέστατα πέναλτι και συγκεκριμένα ένα με την Τρίγλια στο πρώτο ημίχρονο και ένα με τον Πιερικό και τα δύο μπροστά τα μάτια του διαιτητή και του βοηθού του που ήταν όλοι από τον σύνδεσμο Πέλλας του αγαπημένου του ΠΑΟΚ έκπτωτου Αστέριου Αντωνίου.

Δυστυχώς ο νόμος Αυγενάκη με τις 35 ομάδες και τις 4 Β ομάδες των μεγάλων, έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει δώσει την δυνατότητα στον Γιάννη τον Παπαδόπουλο και τα αφεντικά του να κάνουν ότι γουστάρουν.Η Επιτροπή Δεοντολογίας να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και να αθωώνει τα αρχιλαμόγια του ελληνικού ποδοσφαίρου με κωμικά σκεπτικά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παράπονα της ΠΑΕ Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός από την άλλη, «έβραζε» με τη διαιτησία Τζήλου στο ματς με αντίπαλο τον Άρη, ζητώντας από την ΕΠΟ να μην ορίσει ξανά τον διαιτητή στα παχνίδια της ομάδας. Αναλυτικά: «Χειρουργείο από τα παλιά! Σαν εκείνα που ζούσαμε τακτικά στο πετσί μας πολλά χρόνια, από τη Γ΄ Εθνική. Πριν έρθει ο Κλάτενμπεργκ, πριν έρθει το VAR, για να “εξυγιάνoυν” τάχα το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όχι, δεν πέσαμε από τα σύννεφα σήμερα. Άλλωστε είχαμε τοποθετηθεί και δημοσίως ζητώντας την εξαίρεση του Τζήλου και των ομοίων του.

Επειδή σήμερα εξευτελίστηκε (και είναι κρίμα) για μια ακόμα φορά με τα όσα χρειάστηκε να κάνει και ανάγκασε το σύνολο των φιλάθλων να τραγουδάνε ρυθμικά το ονοματάκι του…Το επαναλαμβάνουμε ξανά: Σταματήστε να τον ορίζετε! Σταματήστε να τον ξεφτιλίζετε! Σταματήστε να ξεφτιλίζετε το ποδόσφαιρο!».

Στις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΠΟ αναφέρεται:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός για πράξεις (δυσμενείες δηλώσεις) που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α, 25 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας SL1 Παναιτωλικός-Άρης 30/01/2022).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του αξιωματούχου της ΠΑΕ ΑΕ Λάρισας, Αλέξη Κούγια, για πειθαρχικές παραβάσεις που αφορούν στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕ Λάρισα- ΠΑΟΚ Β στις 29/01/2022 για το πρωτάθλημα της Superleague 2».


Πηγή