Πέμπτη , 11 Αύγουστος 2022

Μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε η Εθνική 2004: Έδωσε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με ανήλικα προσφυγόπουλα

Ξεχωριστός αγώνας δόθηκε την Κυριακή από την Εθνική 2004 και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές του οργανισμού «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ένας ξεχωριστός αγώνας δόθηκε χθες από τους δοξασμένους Έλληνες πρωταθλητές του Euro 2004 και προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομές του οργανισμού «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ασυνόδευτα παιδιά, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο με τους Έλληνες πρωταθλητές του Euro 2004.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνάντηση αυτή δεν ήταν τυχαία. Είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας, τα τελευταία χρόνια, της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσω της «Συνύπαρξις» να παρέχει πέρα από την κάλυψη των αναγκαίων, εμπειρίες, ερεθίσματα και ευκαιρίες στα περίπου 200 παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της, για να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στο μέλλον.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής 2004 που έδωσαν το «παρών» στο φιλικό

Μικροί και μεγάλοι ήταν εκεί από νωρίς περιμένοντας με ανυπομονησία τους πρωταθλητές Ευρώπης. Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιώργος Καραγκούνης, ‘Αγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάκης και μαζί τους και ο Γιάννης Κοντοές, προσέφεραν στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία. Τους πρωταθλητές εκ μέρους της «Συνύπαρξις» υποδέχθηκε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης.

Ακολούθησε ένας ενθουσιώδης αγώνας στον οποίο δεν είχε σημασία ο νικητής αλλά το μήνυμα που ήθελε να περάσει προς όλους. Οι πρωταθλητές της Ευρώπης με τους μικρούς πρωταθλητές της ζωής διατράνωσαν ότι ο αθλητισμός ενώνει και διδάσκει με την ομαδικότητά του και τον ευγενή ανταγωνισμό. Με τη λήξη του αγώνα οι πρωταθλητές απένειμαν το κύπελλο στα προσφυγόπουλα.

Για το σημαντικό αυτό γεγονός ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Γιούρκας Σεϊταρίδης, ευχαρίστησε τη «Συνύπαρξις» και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση όλων στο έργο της. Ο Π. Παπασυνεφάκης εξέφρασε ευχαριστίες στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και στον Γιούρκα Σεϊταρίδη που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ενώ αναφέρθηκε στην εντολή του αρχιεπισκόπου να προσφέρει η Εκκλησία πάντοτε ένα ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά αλλά και να διατρανώνει το μήνυμα του Ευαγγελίου για την ειρηνική συνύπαρξη όλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή